Реклама


КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ПРЕЗ ГОДИНАТА НА ЧЕРНАТА ВОДНА ЗМИЯ?

Оценете статията
(0 гласа)

Започва годината на Черната водна Змия.

Черната водна Змия заменя Водния Дракон на 10 февруари 2013 г. според китайския хороскоп. Нейната година се свързва с крепко здраве, чувственост и бизнес успехи за енергичните и находчиви хора. Змията символизира мъдрост и динамизъм. В някои източници за 2013 г. я наричат и Виолетова Змия. 

Доминиращата стихия е водата, както и през миналата година.

Змията е 6-а поред в 12-годишния цикъл на китайските знаци. Годината й ще приключи на 31 януари 2014 г. Най-голям късмет през нея ще имат родените под знака на Змията и съвместимите с нея Вол и Петел. На всички знаци тя ще донесе вътрешно израстване, духовност и откриване на скритото значение на нещата.

Обикновено нейните години са страшни, драматични, дестабилизиращи и могат да променят хода на историята.

Големи световни събития са свързани със Змията - революцията в Русия, падането на Берлинската стена, краят на студената война, атаката по кулите близнаци и Пентагона, бунтове, скандали, които носят сериозни последици и могат да разтърсят някоя страна, регион или къща. 


Змията, чието китайско име е ши, носи забавяне и закъснения. Нужни са изключителна предпазливост и преценка, преди да се вземе решение, като се изчислят внимателно и последствията. Змиите не са смятани за зли създания в китайската философия. Свързват ги с дълъг живот, закрила и добър късмет. Тъй като менят кожата си, са символ на възраждане.

Годината на Змията е пълна с мистерии. От Райската градина до Хари Потър змиите винаги са олицетворявали секретност, мъдрост и предателство Пазете се от нещата, които не се виждат непосредствено. Китайските змии са пазачи на съкровища. Ако търсите скъпоценности, като например ключовете на колата, и не можете да ги намерите, огледайте се пак. По-близо са, отколкото си мислите. Толкова близо, че ако е змия, ще ви клъвне. В същото време това ще бъде и година на голям напредък, на велики дела, преодоляване на трудни ситуации и проблеми. Ще са необходими нововъведения и нови начини за работа и живот. В години на Змията са създадени CD-то, HD телевизорът, изкуственият черен дроб, първият имплант за сърце, ДНК е била открита...

2013-а ще даде възможност на неправителствени организации и големи компании да предоставят медицинска и хуманитарна помощ на нуждаещи се страни. Ще се появят нови стилове в модата, прическите и архитектурата, нови технологии. Америка ще страда от природни бедствия.

Подземната активност се повишава с тайни сделки, а сивата икономика ще процъфтява. Ще има експлозии, катаклизми, революции или катастрофални събития. Вулканичната активност и земетресенията продължават, придружени с гръм и увиване. Циклони, торнада и наводнения ще създават проблеми. Годината ще бъде и много дъждовна.

Годината на Змията ще донесе мъдрост, справедливи решения и успех на онези, които се занимават с интелектуален труд. На романтиците звездите обещават късмет, ако са сериозни в любовта и отношенията. Годината е особено добра за сключване на брак. Експерти съветват да се пазите от големи харчове. Змията не обича прахосниците. 
Годините й са непредсказуеми и носят внезапни бедствия. Очаква се обаче 2013-а да бъде по-спокойна от 2012 г. Светът най-накрая ще започне да се възстановява от икономическата криза.

Китайският зодиак е сложна система, свързана с лунния календар и използвана от хилядолетия. Изработена е по време на династията Чжоу (1046-256 г. пр.Хр.). 12-годишният цикъл с животински знаци е създаден от наблюдения на Юпитер. Следвайки орбитата на планетата около Слънцето, китайските астрономи разделили небесния кръг на 12 сектора и го закръглили на 12 години (от 11,86).

Животните, които представляват знаците, са взети от древни приказки. Едната от тях е, че всички твари били поканени на пиршество от Буда и първите дванадесет, които се явили, получили почетно място в календара. 12-те зодиакални знака са наричани Дванадесетте земни стълба.

В китайския календар съществуват пет елемента: метал, вода, дърво, огън и земя. Всеки един от тях има ин и ян енергия и така се образуват общо десет елемента (ян метал, ин метал, ян вода, ин вода и т.н.). Те са известни като десетте небесни стълба и си взаимодействат с 12-те земни стълба, като в резултат се получава 60-годишен цикъл. Той започва с Годината на Дървения Плъх Ян, следват Годината на Дървения Вол Ин, на Огнения Тигър Ян, на Огнения Заек Ин и т.н., докато всички елементи се комбинират с всички животни. Годините, които завършват на четно число, са ян, а на нечетно - ин.

 

 

 

24chasa.bg

Последна промяна на Петък, 08 Февруари 2013г. 09:19ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...