Реклама


КАК ДА СЕ СПРАВИМ С МИГРЕНАТА?

Оценете статията
(0 гласа)

Нов вид високотехнологична диадема се бори с мигренозните болки, съобщава „Дейли мейл".

Лечебният продукт струва около 260 британски лири и може да бъде закупен в Европа.

Доброволците, изявили желание да изпробват това „чудо" на технологиите, намалили хроничните си главоболия от седем на пет месечно.

Диадемата е с много интересен и футуристичен дизайн. Тя стимулира с помощта на електрически импулси супраорбиталния нерв, който контролира чувствителността около и в окото.

При пробни изпитания било установено, че хората, които са носили диадемата в продължение на два месеца, са намалили мигрените си с една трета. Броят на доброволците, които снижили мигрените си с нея наполовина или повече, бил утроен. Неин създател е Жан Шьонен от университета в Лиеж.

Диадемата всъщност е сребърна лента, която се носи над ушите и опасва челото. Тя действа на същия принцип като други уреди, които изпращат сигнали по човешкото тяло. Това става чрез стимулиране по електронен път на определени нерви.

Новото устройство постигало същите резултати като медикаментите срещу мигрена, но нямало неблагоприятни странични ефекти.

Според статистиките 25 % жените и 8 % от мъжете страдат от мигрени, които могат да бъдат породени от стрес, алкохол, флуоресцентно осветление и някои храни като шоколад, червено вино и кафе.

 

 

24 chasa.bg

 

Рекламни

loading...