Реклама


БОЙКО БОРИСОВ С ТАХИКАРДИЯ

Оценете статията
(0 гласа)

Бойко Борисов е приет в Правителствена болница с тежка тахикардия и много високо кръвно налягане. Той веднага е бил сложен на системи, които да помогнат за по-бързо усвояване на медикаментите от организма.
При тахикардия пулсът над 120 удара в минута може да срине сърцето

За нормален се смята пулс от 60 до 90 удара в минута. Ако е над 90 удара в минута, ритъмът е учестен, засилен. Тогава вече става въпрос за тахикардия. А когато е под 60 - това вече е брадикардия. 

Тахикардията може да бъде проява на органични увреждания на сърцето - исхемична болест, каквато Бойко Борисов има, сърдечен порок, а също и хронични обструктивни заболявания на белите дробове - бронхиална астма, обструктивен бронхит. Това е първична тахикардия. Често тахикардията се появява на фона на емоционални изблици - стрес, вълнение, страх, колебания в кръвното налягане, след физическо натоварване, дори след изкачване по стълбите.

Когато пристъпът на сърцебиене се появи внезапно, без видима причина, съпътстван с рязка слабост, с повишено кръвно налягане и прилошаване, говорим за пароксизмална тахикардия. Тя е проявление на органично увреждане на сърцето. За да се постави точната диагноза, се прави ЕКГ и ултразвуково изследване на сърцето и щитовидната жлеза. Освен това се извършва и анализ на кръвта.

 

blitz.bg

Login to post comments
 

Рекламни

loading...