Реклама


ЦВЕТАНОВ ИЗЛИЗА ОТ ПОЛИТИКАТА, АКО СЕ ДОКАЖАТ ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ НЕГО

Оценете статията
(0 гласа)

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пристигна непланирано в студиото на Би Ти Ви, за да се срещне лице в лице с лидера на БСП Сергей Станишев.

Станишев бе поканен, за да разкаже подробности за сигнала за подслушване на политици и бизесмени, който подаде към главния прокурор.

Първоначално Цветанов поиска да се включи по телефона, за да отговори на лидера на БСП.

След като получи покана за гостуване в понеделник, Цветанов, който е момента е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, заяви, че може да дойде още сега, тъй като е в щаба на ГЕРБ, който се намира в сградата, в която е и Би Ти Ви.

Водещият Виктор Николаев се съгласи и минути по-късно Цветанов седна до лидера на БСП.

В ефира на телевизията Цветанов отново заяви, че ако се докаже, че е разпореждал незаконно използване на СРС, той ще излезе от политиката и ще се извини на всички български граждани.

Цветанов поиска от Сергей Станишев да поеме ангажимент да се оттегли от политиката, ако обвиненията за подслушване не се докажат

Използването на СРС става с много ясен регламент, вътрешният министър никога не е разпореждал такова подслушване, това не е в правомощията му, заяви Цветанов.

Той отново обвини лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев, че дискредитира българските институции за нуждите на партията си.

При подобни твърдения трябва да се заявяват много ясно какви са обвиненията, а не да се използва непроверена информация, допълни Цветанов.

На въпрос дали не е възможно следите от подслушването да бъдат заличени, Цветанов заяви: "МВР не е плод-зеленчук. Всички документи се регистрират. МВР не е разграден двор."

Сергей Станишев заяви, че няма да влиза в диалог с Цветанов, докато не се произнесе прокуратурата.

"Има неща в този сигнал, които са проверими, нека прокуратурата да го направи. Ако има неща, които не са точни, ще се извиня, разбира се", допълни Станишев.

Не е тайна, че в България цари усещане за дълбока полицейщина, каза лидерът на социалистите и припомни случаи на подслушване по време на управлението на ГЕРБ като този с лекарите от Горна Оряховица.

Дали оповестяването на т.нар. "български Уотъргейт" е "политическа димка" преди предсрочните избори Станишев заяви, че БСП е печелила и губила избори в продължение на 23 години.

Единственият път, когато не признахме и оспорихме резултат бе на президентските и местните избори през 2011 година и най-вече президентските, добави той.

 

 

 

www.vesti.bg

Login to post comments
 

Рекламни

loading...