Реклама


ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ, ПРИОРИТЕТ НА ГЕРБ

Оценете статията
(0 гласа)

Електронното управление има за цел да облекчи бизнеса и даде възможност на един бизнесмен да не пътува от Велико Търново до София, за да внесе дадени документи, а това да осъществява чрез електронното управление. Аз съм убеден, че в предстоящите години това ще бъде основният акцент и в рамките на година - година и половина ще имаме резултат за въвеждане на електронно управление в България. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов при посещението си в предприятие за производство на гъвкави опаковки във Велико Търново.

Управителят на предприятието Милен Георгиев обясни, че в него работят около 700-800 души. "Едно от основните ни искания е намаляване на различните регулации, такси и изисквания, тъй като голяма част от тях са безсмислени. Вече изготвяме втори проект по програма „Конкурентоспособност", но при първия се подписахме 4000 пъти, което е загуба на време", посочи Георгиев.

Цветан Цветанов припомни, че се е наложило да бъдат направени корекции в Закона за таксите за полиетиленови торбички, за да може да бъдат запазени работни места, но и да бъдат изпълнени европейските изисквания.

„Основният акцент в следващия управленски мандат ще е електронното управление, защото трябва да се търси облекчаване на тези процедури, които водят до допълнително напрежение и проблеми в бизнеса. Уверявам ви, че Томислав Дончев, който работеше активно за тези европейски фондове, се постара да направи прозрачна процедурата и да има ред, който да бъде определян от начина, по който се събира по електронен път даден документ. Убеден съм, че в следващ мандат това ще се случи", подчерта Цветанов. По думите му с бившия депутат от ГЕРБ Евгени Стоев са инициирали срещи с бившия министър на околната среда и водите Нона Караджова, за да се постигне баланс и консенсус относно закона за полиетиленовите торбички. „Направихме този баланс, за да не се съкращават хора", категоричен бе Цветан Цветанов.

Относно оперативна програма „Конкурентоспособност", Цветанов обясни, че над 600 млн. лева са били разпределени за малкия и среден бизнес, за да подобрят условията на служителите и да доведат до намаляване на разходите и увеличаване на заплатите. „Тази правна регулация облекчава бизнеса и дава възможност инициативата да бъде водеща", посочи зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

 

 

24chasa.bg

Login to post comments
 

Рекламни

loading...