Реклама


УБИЕЦЪТ НАТИКАЛ НАДЕЖДА В ЛИСИЧА ДУПКА

Оценете статията
(0 гласа)

19-годишната Надежда Минчева, която 150 души издирваха под дърво и камък близо седмица, дори със самолет, се оказа само на 1 км от дома си. Убиецът й я е натикал в лисича дупка в местността Айорман между Исперих и село Вазово, пише "Стандарт". Хайка от селата Голям и Малък Поровец, Китанчево, Лъвино и Свещари се включи в търсенето на момичето. В нея участваха и самолети от селскостопанската авиация, наети от МВР.Още не е ясно коя е точната причина за смъртта на Надя - по главата й са открити ясни следи от удари. Съдебните медици от Русе, натоварени с експертизата, не са готови още с окончателното становище.

Исперих е в шок от смъртта на слънчевата Надежда. 19-годишната хубавица завършила училище миналата година и работела като сервитьорка в бар "Роял" в града. На 19 април след вечерната смяна Надя не се прибрала у дома и родителите й алармирали полицията. След като беше обявена за издирване, стотици нейни приятели заляха Фейсбук със снимките й. Подканяха се едни други за помощ, споделяха общи преживелици.

Следите насочиха разследващите към 20-годишния Танжу Сами, който в неделя беше заловен и обвинен в убийството на Минчева. Двамата младежи се познавали отдавна. Имали кратка и доста бурна връзка която преди време била прекратена по желание на Надя. Оттогава Танжу преследвал бившата си любима и със заплахи искал да я върне при себе си. На няколко пъти я примамвал на разговор, уж да си изяснят отношенията, но обясненията им приключвали с кавги и юмруци, с които разгневеният Отело обсипвал момичето.

Скандалите още повече отдалечавали Надя от страдащия й приятел. От няколко месеца тя имала нова връзка и този път се чувствала щастлива, разказват приятелите й. Идилията й обаче вбесявала Танжу. Младежът е известен на полицията в Исперих. Безработен е и е престъпвал закона. Регистриран е в МВР за притежание на наркотици и за нанасяне на средна телесна повреда при сбиване. Понеже е бил залавян с малки количества дрога, успял да отърве съдебното дирене и се разминал само с глоба.

Тепърва ще се проверява дали Отело от Исперих е бил друсан когато е убил любимото си момиче. Предполага се, че във фаталния петък след късната смяна Надя е имала среща с новия си приятел, но Танжу за пореден път настоял да се срещнат. Видели се в края на града, където Надя живеела. Още не е ясно какво се е случило, когато са били на четири очи. Не се знае с какво оръжие е убита девойката. Сигурно е обаче, че след жестоката разпра Танжу изчезнал. На първия разпит в полицията, когато са призовани много познати на Надя, бившият й любим, също привикан, не се явил. Една седмица е била нужна на криминалистите да го открият и да му щракнат белезниците.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...