Реклама


АДВОКАТИТЕ ОТКАЗВАТ НА МАЙКАТА НА МИРОСЛАВА

Оценете статията
(1 vote)

Столични адвокати масово отказали на майката на убитата Мирослава Тодорова от Перник да я представляват по делото срещу единствения обвиняем за престъплението Марио Любенов-Заека. Процесът започва в понеделник и в началото е насрочен да продължи 3 поредни дни.„Ходихме в няколко кантори и всички, като чуят за какво дело става въпрос – ни отказваха. Само една адвокатка ни обясни причините за това с думите, че е по-лесно да е защитник на Марио Любенов, отколкото на нас, полицията така е замазала разследването”, разказа пред „Монитор” майката на убитото момиче Емилия Шумкова. Тя си е взела отпуск, за да може безпроблемно да присъства на съдебните заседания, а един от адвокатите, към които се обърнала, я посъветвал да не се явява.

В крайна сметка в понеделник в съда трябва да отиде адвокат от Кюстендил. „Той е запознат с материалите по делото, преди заседанието ще му дам пълномощно. Дано да дойде“, допълни почернената жена.

Тя разказа още, че числото на свидетелите е набъбнало над 200 души. „100 от тях да са приятели и познати на Мирослава, другите са почти целият пернишки кримиконтингент. Не знам доколко всички те ще са полезни за разкриването на истината. Хора ми казват, че са получили призовки да бъдат разпитани като свидетели. Какъв свидетел е човек, който ще каже в съда: „Познавах Мирослава, пихме кафе заедно, видяхме се еди-къде си. Това не е свидетелство за нещо, свързано с престъплението!”, чуди се Емилия Шумкова.
От десетките папки с материали по делото тя цитира резултатите от гласова експертиза в чужбина на телефонния разговор между мъж и дъщеря й Ели ден след отвличането на Мирослава. В него похитителят иска откуп за момичето. „Продължителността на разговора е
32 секунди и това време не било достатъчно, за да се каже дали това е гласът на Марио Любенов. Друга експертиза в чужбина не знам да е правена”, обясни майката на убитото момиче. По въже, намерено в гаража на Заека обаче, има следи от Мирослава, припомня почернената жена.

Тя е готова да застане очи в очи с Любенов. Надява се прокуратурата да успее да защити обвинението в съда, но нищо не може да утеши болката й, че детето й го няма. Като видях как адвокатите ни отказват, вдигнах ръце,
каквото излезе – това каза още Емилия Шумкова.

„Делото е с голям обем и фактическа сложност“, коментира пред „Монитор“ окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, който е един от двамата прокурори в процеса. Те са готови да докажат в съда, че Марио Любенов е участвал в отвличането и убийството на 17-годишното момиче. Мирослава изчезна на 7 ноември 2011 г. вечерта в миньорския град. На 12 януари 2012 г. перничанинът Стойчо Стоев – Чочо направи самопризнания, че са извършили престъплението заедно със Заека и след като тялото на момичето бе открито, той се самоуби в дома си в центъра на града, докато антимафиоти се гласяха да правят обиск. Така Любенов стана единственият обвиняем за престъплението. Майката е твърдо убедена, че има и други замесени в убийството на дъщеря й.

ЗАЕКА ОТРИЧА ДА Я ПОЗНАВА
Марио Любенов – Заека отрича да е познавал Мирослава, но свидетели по делото твърдели, че това не е вярно. Според тях той не бил приятел с нея, но се познавали. Заека твърди, че няма нищо общо с престъплението. Познавал се с Чочо, но “само толкова”.

ПРИЯТЕЛИ НЕПРЕКЪСНАТО ПОСЕЩАВАТ ГРОБА Й
Приятели на Мирослава ходят всяка седмица на гроба й, каза майката на момичето Емилия Шумкова. Вероятно в понеделник те ще отидат в съда. Самопризнанията на Стойчо Стоев са дадени само пред полицаи и затова няма да имат тежест в съда. По делото срещу Марио Любенов са приложени и веществени доказателства – въжета и „свински опашки”, открити в дома му. Чочо обяснил, че Мирослава е убита със стоманено въже, а при отвличането й е била завързана със „свински опашки”. Според самопризнанията на Чочо отвличането и убийството са извършени само в съучастие със Заека. Той разказал подробно в полицията как са взели решението за похищението. Мотивирало ги наследството, което получил приятелят на Еленора - Борислав Чолев. Той придобил 15 имота за около 500 000 лв. Точно толкова били поискани за откуп на Мирослава - 250 000 евро.

 

blitz.bg

Последна промяна на Събота, 08 Юни 2013г. 16:19ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...