Реклама


СЛАВИ В ЗАЩИТА НА ГЕРГАНА

Оценете статията
(0 гласа)

Слави Трифонов и сценаристите му оглавиха протеста срещу опитите Гергана Червенкова да бъде екстрадирана в САЩ. Българката е обвинена в търговия с наркотици по интернет, като близките й подозират, че отвъд океана я застрашава смъртна присъда.За разлика от друг път, Дългия се държа изключително любезно със заобрадилите го хора. Освен него и сценаристите му, пред Съдебна палата в София днес се събраха стотици граждани. Всички те бяха категорични, че Гергана е невинна и лежи в ареста заради абсурдна полицейска операция, реализирана по времето на Цветан Цветанов.

"Ако държавата не се грижи за българските си граждани, ще се грижим ние", заяви Трифонов и допълни, че случаят му напомня за драматичните събития с българските лекари в Либия.

Днес Апелативният съд отложи делото. Причина за това станаха липсващи документи от американската страна. Адвокатът на Червенякова – Златка Стефанова, отказа да коментира евентуална отмяна на заповедта за екстрадиция на клиентката й с аргумента, че краят на производството е далеч.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...