Реклама


ПАРНОТО В СОФИЯ ЩЕ ПОСКЪПНЕ

Оценете статията
(0 гласа)

Парното в София ще поскъпне. Това стана ясно от думите на инж. Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на Топлофикаци.Той съобщи, че дружеството ще предложи на КЕВР по-висока цена, съобщава БНР.

От "Топлофикация" ще предложат на КЕВР по-висока цена на топлинната услуга, която засега не е ясна.

Столичният общински съвет трябва да излезе с решение за обезщетението на клиентите на "Топлофикация - София", тъй като е принципал на дружеството, ръководството на дружеството не може да взима самостоятелни решения извън действащите общи условия. Това каза Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители":

Общинският съвет трябва да гласува един размер на обезщетение и съответно "Топлофикация“ да го приложи още във февруарските сметки. Ако аз бях общински съветник, бих гласувал за едно обезщетение, което да бъде твърда сума, да кажем 5,10, 20 лева или нещо подобно. Съветваме хората, които нямаха парно и топла вода, да се обръщат по някакъв начин към своите представители в общината и да пускат писма или подписки, за да може това решение на Общинския съвет да се случи и да е максимално справедливо.

 

В понеделник Асоциация "Активни потребители" ще изпратят писмо до Комисията за енергийно и водно регулиране с предложение да инициира процедура за допълване и промяна на общите условия, за да бъде по-лесно изчисляването на компенсации при следващи аварии.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...