Реклама


ЗАДЪРЖАХА ЗАПОДОЗРЯН ЗА УБИЙСТВОТО В БОРИСОВАТА ГРАДИНА

Оценете статията
(0 гласа)

Има задържан за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Намерено е и оръжието на престъплението. Това стана ясно по време на брифинг в съдебната палата, където представители на Софийска градска прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи дадоха подробна информация за развитието на случая.
16-годишният младеж Георги Игнатов бе намерен мъртъв на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина в столицата. Сигналът на телефон 112 бе подаден около 12.00 часа на обяд, а веднага след първоначалния оглед органите на реда установиха, че младежът е починал вследствие на прободна рана в областта на сърцето. Органите на реда анализираха записите от голям брой видеокамери, намиращи се в близост до местопрестъплението, а за разрешаването на случая се работеше върху няколко версии. Като най-вероятна измежду тях тогава бе изведена версията за сбиване между привърженици на различни футболни клубове.
По време на брифинга Градския прокурор на София Емилия Русинова заяви, че задържаният се казва Йоан Матев и в момента е на 19 години, но към момента на извършване на деянието е бил на 17-годишна възраст. Братът на Матев също е бил разпитван от разследващите органи, но в качеството си на свидетел, след което е освободен.
Прокурор Русинова подчерта, че от момента на убийството до сега са извършени много процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия, по време на които са проверени над 400 лица. Анализирани са много камери в периметъра на местопрестъплението. Прокурор Русинова припомни, че на една камера е забелязано лице, което идва откъм мястото на убийството, което е навело разследващите органи на мисълта, че именно това е извършителят.
В момента обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, предстои в съда да бъде внесено искане за постоянното му оставяне в ареста. Тъй като в момента на извършване на престъпното деяние е бил непълнолетен, ако бъде признат за виновен, той ще получи наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 до 8 години.
От своя страна директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов подчерта, че мотивът на извършеното убийство е бил грабеж.
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова разясни, че прокурорите и целият разследващ екип са успели да разпитат в качеството на свидетел лице, което не само е потвърдило основната версия на разследващите, но е посочил къде се намира ножът, с който е извършено убийството. По думите на прокурор Арнаудова, в късните часове на 22 февруари, служители на СДВР са проверили посоченото от свидетеля място и там наистина е открито оръжието на убийството. Ножът е иззет и изпратен за ДНК-експертиза, но резултатите от нея все още не са готови.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...