Реклама


ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ ВНАСЯ ЗАКОНОПРОЕКТИ, НО ИМА ПОЗИЦИИ

Оценете статията
(0 гласа)

Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към важните за обществото и националната сигурност проблеми. Това се посочва в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава. Eто позицията на президента без редакторска намеса:

В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони. 
Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България. 
Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава. 
Напомням, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...