Реклама


БТВ ПАК СПРЯ "ШОУТО НА СЛАВИ"

Оценете статията
(0 гласа)

От bTV разпространиха до медиите съобщение, в което обясняват защо тази вечер излъчват стар епизод на "Шоуто на Слави": bTV излъчва повторение на епизод на Шоуто на Слави тази вечер

bTV излъчва повторение на епизод на Шоуто на Слави тази вечер. Предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие на съдържанието му със стандартите за редакционно съдържание. bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестнотта. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти.

В днешния епизод гост трябваше да бъде журналистът Васил Иванов, който напусна Нова телевизия, пише БЛИЦ. Той трябваше да изнесе скандални данни за наложена му цензура от страна на медията. Днес той съобщи в профила си във Фейсбук, че по време на гостуването си в Шоуто на Слави ще обяви защо е взел решението да се раздели с медията. От Нова телевизия също излязоха с официална позиция по скандалното напускане на Иванов.  Предаването на Трифонов тази вечер започна с надслов: "Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен поради несъответствие с телевизионното съдържание".

Слави Трифонов изпрати писмо до медиите. Ето го:

Уважаеми колеги журналисти, тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.Вярвам че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Слави Трифонов

Последна промяна на Вторник, 18 Април 2017г. 20:24ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...