Реклама


"Топлофикация София” удължава срока за приемане на заявленията за плащане на равни вноски

Оценете статията
(0 гласа)

"Топлофикация София” удължава срока за приемане на заявленията за плащане на равни вноски, съобщиха от дружеството.

Предвид периода на летните отпуски и интереса на клиентите към услугата плащане на равни месечни вноски през новия отоплителен сезон, ръководството на „Топлофикация София”ЕАД удължава срока за приемане заявленията до 20 август 2010г.
През м. юни всички клиенти получиха персонална бланка-заявление за преминаване към този вид плащане. Бланката може да бъде изтеглена и от Интернет страницата на дружеството – www.toplo.bg, секция Услуги. Ако клиентът има желание да ползва услугата, достатъчно е да попълни бланката и да пусне заявлението в специалните кутии, които са поставени във всички каси на дружеството. Заявлението може да бъде подадено в центровете за обслужване на потребителите в топлорайоните, в деловодството на Централното управление или да бъде изпратено по пощата на адреса на дружеството – София 1680, ул. „Ястребец” №23 .
Клиентите, които до сега са плащали сметките си на равни вноски, не трябва да подават отново заявление.
Важно е да се знае, че клиентите сами избират начина на заплащане и техният избор не зависи от останалите потребители в сградата, нито от това дали имат просрочени сметки.
През изминалия отоплителен сезон близо 20  000 клиенти на дружеството се възползваха от облекченията, които предлага плащането на равни месечни вноски.
Какви са предимствата за клиентите на „Топлофикация София” при този начин на заплащане? Преди всичко -  семейният бюджет е равномерно натоварен, отпада опасността от финансови трусове през зимните месеци и  лихвата, начислявана при просрочване на сметките. При равномерно разпределената на 12 месеца финансова тежест, хората могат спокойно да си планират останалите разходи в домакинството.
Равната месечна вноска е по-ниска от реалното потребление през зимните месеци. Това е своеобразен кредит от страна на „Топлофикация” и се компенсира в месеците след приключване на отоплителния сезон.
Размерът на равната месечна вноска се определя като количеството реално консумирана топлинна енергия през предходния едногодишен период в съответното жилище /офис/ се разделя на 12 месеца. Така полученото месечно количество енергия се умножава по определената и утвърдена от ДКЕВР  цена на топлинната енергия за новия сезон. 
Клиентите, избрали заплащането на равни вноски, получават всеки месец съобщение за фактурираното количество енергия, което е разпределено за тяхното жилище, но заплащат  сумата, която е договорена като равна месечна вноска. Размерът на тази сума също е отразен в месечното съобщение. 
Предимствата и удобството на равните месечни вноски в условията на икономическата криза привличат все повече клиенти. През последните две седмици на  юли бяха получени близо 1700 заявления.

 

 

Последна промяна на Четвъртък, 05 Август 2010г. 14:06ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...