Реклама


Васил Божков: 10 000 българи са спечелили над 5000 лв. от Националната лотария

Оценете статията
(0 гласа)

 

Не се знае предварително кой билет печели, освен в България те се печатат в САЩ и Англия, заяви Васил божков пред БНТ.

Три пъти Националната лотария е била проверявана през 2019 г. от комисията по хазарта дали печелившите са истински, но нарушения не са открити. На проверяващите са били предоставени платежните нареждания за изплащане на сумите.Хората, които са спечелили над 5000 лв. у нас, вече са над 10 000. Внушителният брой показва, че е трудно да се организира подобна огромна група от фалшиви печеливши.

За допълнителна прозрачност в общите условия на лотарията е записано, че този, който спечели над 5000 лв., се съгласява да бъде сниман.За някои от билетите печалбата се изплаща веднага, за други сумата се дава на части. Във втория случай една част от сумата се дава накуп, а останалата - примерно на годишни вноски.

Печалбите от лотарията се наследяват, а организаторите са длъжни да заделят провизии, които да гарантират изплащането на разсрочените печалби.Не е и възможно да се знае предварително кой билет е печеливш, тъй като голяма част от тях се печатат в чужбина - САЩ или Англия, друга част - в България.

“Всички печеливши от лотарии съществуват и парите им са преведени”, увери Васил Божков пред БНТ. “Това нанася големи вреди на бизнеса и ще заведа лични дела. Парите им са преведени по банков път, както е по закон”, добави бизнесменът.Печатниците отговарят за равномерното разпределение на печелившите билети, а организаторите на лотарията нямат информация. Билетите и тиражите пристигат по едно и също време.Чрез електронната система също не е възможно да се разпознае печеливш билет, защото, за да се разбере какво има на билета, трябва да се изтрият каретата. Там има код, който се разпознава от системата, но не е възможно да се разбере преди изтриването само по баркода дали билетът печели.


 

Последна промяна на Петък, 31 Януари 2020г. 17:19ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...