Реклама


ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ПАНИЧЕСКА АТАКА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ИНФАРКТ?
(4 votes, average 3.75 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

Паническата атака

 

 

Защо, докато преживявате  паническа атака няма да получите инфаркт?

Повишаването на кръвното налягане и отделянето на адреналина,  засилва усещането  на опасност.    Това агресивно изживяване предизвиква, гадене, виене на свят,  затруднено дишане, сърцебиене, изпотяване и десетки други страховити реакции. По време на паническите пристъпи вашето тяло извършва същите химически процеси, както при една истинска външна опасност. Разбира се, разликата е в това, че всъщност вие не сте в опасност.Вие сте подложени на панически атаки и не  знаете защо преживявате тези ужасни симптоми, а това прави ситуацията  още по-опасна и страхът ви, по-голям.

 

Сърдечен удар не се получава от паническа атака

"Ще получа сърдечен удар!"

Това е първата ви мисъл, когато сърцето започне да бие с ускорен ритъм при старта на паническата атака.

Описание на сърдечния ритъм при паническа атака и при сърдечен удар

На първо място трябва да се каже, че сърцето ви може да бие ускорено за определено дълъг период, без да се повреди от това. Има огромна разлика между това, когато имате сърцебиене вследствие на паническите атаки и това, когато сърцето реагира при един сърдечен удар. При сърдечен пристъп усещането е на разкъсване в областта на гръдния кош и наличие на много силна и продължителна болка. При паническата атака, вниманието е фокусирано върху силните и бързи удари на сърцето /"чувствам ударите на сърцето си, чувам как те отекват в ушите ми"/. При сърдечния удар хората се свличат на пода без да  ги е "грижа" за ударите на сърцето и тяхната сила.

Паническата разстройство не предизвиква задушаване и спиране на дишането

"Аз ще спра да дишам и от това ще  се задуша".

Страдащите от паническо разстройство често не мога да дишат добре по време на атаките и заключават, че ще се задушат.

Причини за сусещане на задушаване при паническа атака

Това усещане произлиза от факта, че в кръвния ви поток съотношението между кислорода и въглеродния диоксид не в правилна пропорция. Ето оттук много хора придобиват чувството на световъртеж, олекване, замайване, неустойчивост. Затова, бъдете спокойни - не е възможно да се задушите по време на паническата реакция. Когато паническата атака започне да намалява своята сила, всичко това ще се възстанови в нормални граници.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари  

 
0 #6 краси 2016-01-15 20:32
Здравейте! Аз също съм една от вас.Радвам се ,че съм между хора който могат да ме разберат.
 
 
+3 #5 martin 2013-11-26 21:44
здравейте ! ПАК СЪМ АЗ преди 4 месеца отказах цигарите и от тогава не съм имал паник атаки а и си пия глог мента и валириана и ходя на евангелистка църква и се моля и вярвам че БОГ ме е изцелил съвършено та пожелавам и на вас бог да ве изцели АМИН!
 
 
-3 #4 renkata 2011-08-10 13:46
Емиле, преживяваш тежък период. Според мен трябва да се видиш с лекар, които да ти назначи успокоителни хапчета и да направиш малко психотерапия, за да разбереш откъде идва напрежението и как да го овладяваш. Така ще станеш по-уверен и по-щастлив във всичко, с което се захванеш :-)
 
 
-1 #3 Emil 2011-08-09 13:14
Zdraveite! ot 3 godini izpitvam strah ot patuvaniq pri otdalichavane ot doma si pochvam da useshtam zaduh i s tova se poqvqva i mnogo silno sarcebiene s izpotqvane,i iztrapvaniq na nakrainicite,ak o nqkoi moje da mi pomogne s tozi problem shte sam iskreno mnogo blagodaren,che jivota mi ot 3 godini ne e sashtiq jiveq vse edno v edna zabluda i strah ne moga da pogledna spokoino napred BLAGODARQ PREDVARITELNO!!
 
 
0 #2 renkata 2011-07-18 07:05
Мартине, къде е този д-р Янакиев? Как ти помогна той, разкажи, изобщо как се справи?
 
 
+2 #1 martin 2011-07-17 23:17
МАЛЕ ХОРА ВЕРНО Е ТАКА АЗ ОТ 5 ГОДИНИ СЪМ СЪСЪ ПАНИЧЕСКИ АТАКИ НО ПОСЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ СЛАВА БОГУ МИНАВАТ ЛЕКА ПО ЛЕКА БЛАГОДАРШНИЕ НА ПСИЖИАТЪР ДР. ЯНАКЕВ ТА АЗ НА 5-6 ПЪТИ СА МЕ ВОДИЛИ НА БЪРЗА ПОМОЩ ЗА ТОВА СЪРЦЕБИЕНЕ И ВИСОКО КРЪВНО НЕ СЛЕД ИЗВЕСНО КРАТКО ВРЕМЕ МИНАВА НО ДА ВИ КАЖА ЧЕСНО СИ Е ГОЛЯМА МЪКА 5 ГОДИНИ ОТ ЙИВОТА МИ СЕ ЕДНО СА МИНАЛИ В НИЩО БЯЖ В КИПЪР ТАМ НА 4-ТИЯ МЕСЕЦ ПОЛУЧИЖ ПАНИЧЕСКИ АТАКИ И ПУСТИТЕ НЕ СПРЯЖА И СЕ ПРИБРАХ В БГ НЕМОГА ДА ИЗДЪРЖА ЦЯАЛ ГАБОТЕН ДЕН ТОВА Е ПРОБЛЕМ. НО АЗ ПАК МНОГО СЪМ БЛАГОДАРЕН НА ГР. ЯНАКЕВ МНОГО МИ ПОМОГНА
 
 

Рекламни

loading...