Реклама


ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО И ТРЕВОЖНИТЕ РАЗСТРОЙСТВА - СТРАДАНИЯ НА РАЗВИТОТО ОБЩЕСТВО
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

Мъже и жени, които са били принудени да проявяват отговорности още от малки, могат да развият психически заболявания, в частност тревожни разстройства, много повече в сравнение с останалите, които са имали подкрепа и разбиране от близките си.

Жени, които са сключили брак по-млади, също така са в рисковите групи. Американски учени  твърдят, че  по-големия брой отговорности пораждат по-силен стрес, който води до психически разстройства.

Освен наследствеността, и стресът от това че трябва да направиш нещо без да имаш право на избор, водr до хроничен стрес,  с който психиката се справя много трудно. Липсата на някой, който да те отмени в извършване на дадена дейност и задача, напряга до краен предел човешките възможности. Към този факт трябва да добавим и живота в конкурентна среда, и всичко това като краен резултат, води да изчерпване и пристъпи на страх, че не можем да се справим в живота. Тук може да помогне психотерапията, която начертава приоритетите на дадена личност, в случай че самата личност не успее да се справи сама. Не случайно развитите общества имат повече случаи на тревожни разстройства, отколкото така наречения „трети свят”.

 

 
 

Рекламни

loading...