Реклама


ПОТИСНАТАТА АГРЕСИЯ И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

Съществува агресия, която се стремим да потиснем. Когато някои началник ни вбеси, с радост бихме го цапардосали.  Служител във фирма побеснява от несправедливото поведение на неговия шеф. Но не може да го изрази или по-скоро, заповядва си да не показва яростта. Това поведение засилва спомена за скриваната агресия в миналото, която е изпитвал  към баща си. Той изживява усещането за загуба на контрол над себе си, представя си, как го убива, въображението му помага да види, как го души. Това го смразява, и за да се справи с усещането си, той го насочва към себе си. Избира начин да прикрие агресията си. Започва да упреква себе си за   всичко, така се превръща в жертва и страдалец.

Когато, обаче усещането на агресия е твърде силно  и жертвата вече не може да овладява тази емоция, се появява страхът.   Появяват се паническите кризи, а по-късно и паническото разстройство.

Страхът, че няма да може да се справи го обсебва. На въпроса  : с какво точно не можеш да се справиш? Жертвата не е в състояние да определи. Истината е, че се страхува от  липсата на сили, за да овладее мощта на емоцията и това я кара  да губи контрол над себе  си.

 

 
 

Рекламни

loading...