Реклама


ТЕХНИКИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА СТРАХА ПРИ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

 

 

Антистрес релаксация

Как да тренираме себе си за периодите на силни панически кризи? Как да накараме организма да запомни добрите дни и да върне спомените от тях по време на  пристъпите на страх? Как да укротим паническото разстройство?

Всички тези въпроси вълнуват много хората с тревожни разстройства.

Ето една техника, която може да ви върне спокойствието

Отидете на любимото си място в мечтите си и се успокойте. След което се вижте в напрегнатата ситуация, която предизвиква страх във вас и се опитайте и в тази ситуация да се успокоите. Ако се  чувствате напрегнати, веднага се върнете в любимата ви спокойна среда и после пак отидете в напрегнатата.  И така отново и отново, докато не се почувствате еднакво спокоен и уверен и в двете представи, както за приятното място, така и за  ситуацията, където  може да ви очакват страхови изживявания.

Това може да ви отнеме дни, седмици, дори и месеци. Но бъдете упорити, не се отчайвайте, в един момент упражненията  ще ви донесат успех и паническите атаки ще намалеят…

Релаксиращи техники

Даже когато дните ни са изпълнение с приятни емоции и настроение, дори и тогава ние натрупваме количество от стрес. Какво да кажем, тогава, когато решаваме някой изключително труден проблем. Затова ще ви разкажем за някои техники, които да изпробвате, когато чувствате, че всичко пулсира във вас. Възможно е не всички техники да ви се отразяват еднакво добре, затова изберете най-подходящите за вас.

Продължителна релаксация

Много хора прилагат тази техника в ежедневието си. Тя помага да се намали напрежението в тялото. Легнете по гръб, най-добре в леглото си, пуснете си любима музика,  която да ви навява спокойствие и свобода.

 • Започнете с пръстите на краката. Натиснете ги към  пода и задръжте така за около 5 секунди. След това отпуснете.
 • Сега направете опит да ги разтеглите, колкото е възможно повече  в посока към тавана, задръжте така пак 5 секунди, отпуснете.
 • Продължете с глезена, раздвижете го, след това натиснете към пода, отпуснете. След това го обтегнете в посока нагоре, задръжте, отпуснете.
 • Стегнете прасците, задръжте и отпуснете
 • Стегнете бедрата, задръжте и отпуснете
 • Стегнете седалището, задръжте и отпуснете
 • Продължете с корема. Внимателно разтеглете коремните мускули, задръжте, отпуснете. Рязко разтеглете мускулите, задръжте и отпуснете
 • Изтеглете раменете си в посока на главата, задръжте и отпуснете
 • Прострете ръце навън, задръжте и отпуснете
 • Стегнете мускулите на лицето, задръжте и отпуснете
 • Повдигнете веждите си, задръжте и отпусне

След като свършите с тези упражнения ще почувствате радостта от усещането да имате отпуснати мускули на тялото си. Ако усетите, че мускулите ви на краката все още са напрегнати, то повторете упражнението за краката.

 

 

 

 

 
 

Рекламни

loading...