Реклама


ПРОФЕСИИ, КОИТО НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ХОРА С ПАНИЧЕСКИ АТАКИ
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Професии, неподходящи за хора с панически атаки

 

 

Паническото разстройство е състояние, което изисква внимателно подбиране на професията, която може страдащият да упражнява.

Тук ще изброим 10 професии, които са силно стресиращи и не трябва да бъдат заемани от хора с панически атаки.

1. Полицай

Да работиш като полицай е много стресова дейност. Всеки миг трябва да си нащрек и да следиш за сигурността и нарушаване на обществения ред. Представете си, че човек с нежна психика  се изправя пред един татуиран гигант с  дълго полицейско досие.

2. Войник

Армията определено не е място за хора с панически атаки. Как един човек с пристъпи на паника би могъл да се бие на фронтовата линия?

3. Пожарникар

Представете си, как би се справил човек със тревожно разстройство при огромен пожар, при които се налага ,да се изкачва по стълба, до петия етаж, за да го потуши.

4. Сервитьор

Хората могат да бъдат доста груби към сервитьорите  и обслужващия персонал в един ресторант или хотел. И за повечето от нещата служителите не са виновни.

5. Таксиметров шофьор

Нека да си представим, как  стоите затворен в таксито, заедно с непознат мъж, в два часа през нощта, по тъмните улици. Това е последното, което биха желали хората, с паник атаки, да им се случва всеки ден.

6. Телевизионен водещ

Да си пред камерата и да те наблюдават милиони не е лесна работа Особено за хората с агорафобия, които не обичат да не могат да се измъкнат веднага от дадена ситуация. А телевизионния водещ определено е „закотвен” пред камерата.

7. Мениджър

Много стресираща и отговорна дейност, която изисква устойчивост и готовност да работиш  на не нормиран ден.

8. Учител

Децата са безкомпромисни и улавят най-малкото колебание и притеснение, което има един учител. Трябва да сте в състояние на постоянна бойна готовност и адекватна реакция спрямо учениците.Необходимо е умение, с което  да задържате вниманието на децата. А, това е доста напрегнато условие, което е трудно изпълнимо за хора, изпитващи страх.

9. Касиер

Хипермаркет на голяма търговска верига и вие на касата 8 часа. Постоянна концентрация, способност за задържане на вниманието върху потока от клиенти и техните покупки. Мисия доста натоварваща и не за всеки.

10. Продавач

Нещо подобно като предишното с тази разлика, че ще сте вързани с процента, продадени продукти. Още едно ниво, което ще ви държи нащрек и ще ви стресира допълнително.

 

Паническите атаки предполагат една по-спокойна атмосфера за работа. разбира се, това не винаги е възможно и много от хората с панически атаки упражняват доста стресиращи професии, които допълнително изострят състоянието им.

 
 

Рекламни

loading...