Реклама


КАКВО ОЗНАЧАВА ДА ПРИЕМА ЕДНА ПАНИЧЕСКА АТАКА?
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

Приемане на симптомите на паническата атака

 

Как да приема паническата атака и нейните симптоми като безопасни?

Първата стъпка с преборване на паническата атака е да разберете и да приемете, че тя не е опасна за вашето здраве. Паническата атака няма да ви навреди. Тя няма да ви накара да полудеете. Тя няма да ви убие, въпреки че създава такова усещане. Тя също така няма да навреди на някой ваш орган. Приемете и разберете, че тя няма да ви докара инфаркт или инсулт. При паническата атака няма да припаднете, защото при припадък, кръвното рязко се понижава, докато при паническа атака, то се покачва.

 

След като проумеете и осъзнаете, посочените по-горе неща, вече можете да сте спокоен, паническата атака, следващият път, ще бъде по-слаба и контролируема. И така, с времето, ще изчезнат всички пристъпи на паника.

Приемането на паническата атака означава отслабване на страха от нейните симптоми.

Какво ще направи паническата атака с мен?

Нищо. Освен, това, че ще се почувствате, изплашени, уморени, и депресирани от факта, че все още не сте я преодолели. Ако се научите да приемате паническата атака, тя ще започне бавно да намалява по интензитет и времетраене. Опитайте се да устоите на импулса да избягате. Това е най-трудния момент от цялата паническа атака, постоянният натрапващ се импулс да се махнете от мястото, на което сте. Той приижда на вълни, отключва сърцебиенето, хипервентилацията, оттам и виенето на свят. Забелязали ли сте, че като се махнете от дадено място, повикът за бягство намалява или изчезва напълно? Така че, в момента, в които приемете симптомите на паническата атака като незастрашаващи, вашият живот и здраве, пристъпът на паника не изглежда толкова ужасяващ.

 

Осъзнаване и анализиране на симптомите е първата крачка към победата на паническото разстройство.

 
 

Рекламни

loading...