Реклама


МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ В ДИЕТАТА НА ДЮКАН
(0 votes, average 0 out of 5)
Здравословно хранене - Диета на Дюкан

 

 

Защо трябва да хапваме обезмаслени млечни продукти и извара по време на диетата на Дюкан?

Нискомаслените кисели млека и изварата имат голямото предимство, че не съдържат мазнини. Основната хранителна съставка при тях са : белтъчините на млякото, тези, от които се правят бел­тъчини на прах. Има и умерени количества лак­тоза или млечна захар, която в случая ви е излишна на диетата.

Как да постъпваме с обезмаслените  храни през Ударния режим на  диетата на Дюкан?

В диета за отслабване, на която се подлагате пет последователни дни в продължение на седмици или месеци (през първите два етапа на плана Протал), при­съствието на лактозата, както показва опитът, не се отразява върху постиженията на режима. 

Колко млечни храни да консумираме през Ударния режим?

Чистите про­теини и обезмаслените млечни продукти, единствен източник на свежест, могат да се консумират без огра­ничение или поне до 700 - 800 г на ден. Как да подхождаме с млечните храни през останалите етапи на диетата на Дюкан?

В режима на окончателната стабилизация обаче, който спазвате само един ден седмично, храните тряб­ва да бъдат обект на по-фина селекция, за да се ограничи присъствието на лактозата. Когато сравним състава на обезмасленото кисело мляко и обезмаслена­та извара, виждаме, че при едно и също съдържание на калории изварата носи повече белтъчини и по-малко лактоза от киселото мляко. Следователно в четвъртък любителите на обезмаслени млечни продукти ще имат интерес да предпочетат изварата. Ще имат пълната свобода да ядат кисело мляко през шестте останали дни от седмицата.

 

 
 

Рекламни

loading...