Реклама


КАК СЕ ОТСЛАБВА С ГОДЖИ БЕРИ
(0 votes, average 0 out of 5)
Здравословно хранене - Диети

Годжи Бери и отслабване

Какво представлява Годжи Бери?

Годжи Бери, наричан също wolfberries, е подобен на храст, които дава червеникави плодове. Те са били отглеждани в хималайската долината в продължение на стотици години. Традиционна китайска народна медицина ги използва, за да се лекува различни заболявания. Годжи Бери отдавна се използват в различни азиатски ястия като съставка или гарнитура. Годжи Бери  е като храст и расте на височина от един до три метра. Ако, плодовете са изложени на слънце, те изсъхват, след което  стават лесни за  дъвчене. Освен  да хапвате плодове, можете също да пиете сок от Goджи Бери. Той може да бъдат комбинирани с чай, и така се получава чудесна тонизираща напитка..

Многобройни  Годжи Бери продукти се предлагат на пазара. Сред най-популярните са изсушени Годжи плодове и ягодоплодни Годжи сокове, които често са съставени от Годжи Бери сок, смесен с вода или други плодови сокове. Магазините за здравословни храни и чайове, продават сокове, екстракти от Годжи  Бери под формата на капсули, Годжи Бери барове и мюсли зърнени култури с Годжи плодове.

Някои любители на Годжи  Бери ценят вкуса, сравнявайки го с червена боровинка или го оприличават на кръстоска между ягоди и малини. Много от тях купуват Бери поради огромните ползи за здравето.

Годжи Бери и отслабването

Загубата на тегло е нещо, което всеки  е  искал да постигне в някакъв момент от живота си.

Ние желаем да отслабнем и да  изглеждаме добре. Това увеличава нашето самочувствие и ни помага да се чувстваме добре.  Затлъстяването е критично за нашето здраве.

Затлъстелите хора са по-склонни да страдат от сърдечно-съдови заболявания, диабет и други здравословни проблеми. Много хора се надяват,  че има краткосрочно решение, или  "магически елексир", които да им помогне бързо да се отърват  от всички нежеланите мазнини.

Промяна на начина на живот, който включва здравословно хранене и някаква форма на физическа активност е това, което е необходимо, за д отслабнете.

Храните, богати на полезни вещества осигуряват нужното на организма и ние сме в състояние да намалим теглото и в същото време да не губим  хранителни вещества. Пазарите са наводнени с хранителни добавки, помагащи за отслабването.

Но Годжи Бери  е нещо различно, този плод има уникални свойства. Годжи Бери се намират предимно в хималайските райони на Тибет и Непал, в северен и южен Китай. Тези плодове или така наречените Lycium barbarum или wolfberries са ярко червено и прилича на стафиди, когато се сушат.

Те имат малко по-сладко-кисел вкус,  и както вече казахме, прилича на  кръстоска между стафиди, череша и червени боровинки.

Годжи Бери плодовете са били използвани от векове в тези страни като храна и природна медицина за лечение на различни здравословни проблеми. В действителност, хората в тези региони казват, че живеят по-дълго, тъй като консумират тези плодове.

Терапевтичните и хранителни предимства на Годжи плодове едва наскоро са  били открити от западния свят.

Годжи Бери плодове имат  в изобилие  бета-каротин, витамин С, желязо, протеини, аминокиселини 18, 21 минерали като желязо, калций, фосфор, селен, цинк и мед, витамин В1, В2 и В6 и високи нива на полизахариди.

Защо се отслабва с  Годжи Бери?

Основната причина хората да наддават на тегло, е, че те не могат да контролират апетита си и  се отдават на сладки храни. Другата причина е липсата на физически упражнения. И двете области могат да бъдат контролирани  чрез включване на Годжи плодове в нашата диета.

Годжи Бери  плодовете съдържат нисък гликемичен индекс

В сравнение с други плодове като ябълки, портокали, банани, дини, пъпеши и стафиди, Годжи плодове имат най-нисък гликемичен индекс от 29. Следователно годжи плодове намаляват апетита ни за скорбяла и сладки храни, които увеличават теглото.

21% от Годжи плодове са съставени от фибри.

Всички храни с  високо съдържание на фибри контролират нивата на кръвната захар и апетита. Те ни помагат да се чувстваме напълно сити за по-дълги периоди от време и това намалява приема на храна. Годжи Бери също съдържат хром, който помага за контрол на кръвната захар, поддържат чиста мускулна маса и да помага  на организма да изгаря мазнините по-бързо.

Повишаване на теглото е възпрепятствано, тъй като мускулите могат да изгорят по-ефективно мазнините. Консумирането на плодове Годжи  засилва метаболизма.

Храни, които изяждаме, трябва да се преобразува в енергия. В противен случай те ще се преобразува в мазнини и  ще увеличат  теглото ни. Годжи плодове са богати на хранителни вещества, които се превръщат в енергия, като:

Калцият, който намалява мазнините и спомага за здрави кости

Тиамин - витамин B1, която е в изобилие в Годжи плодове и помога ефективно да се конвертирате въглехидратите в енергия. Тиамин също помага за добрата функция на щитовидната жлеза. Проблемите с щитовидната жлеза са едни от причините за увеличаване на теглото.

Балансираната комбинация от минерали, насърчават  белтъчната обмяна.

Калий и аминокиселини, открити в Годжи плодове помагат на организма да произвежда повече хормони на растежа. Това е особено полезно за по-възрастните хора, чиито доставки на хормони на растежа намаляват.

Когато има достатъчно хормони на растежа, този факт помага храната да се превръща в енергия и гориво и предотвратява складирането на калории под формата на мазнини.

Годжи Бери могат да облекчат нивата на стрес. Когато сме стресирани, съществува повишено желание за хапване  на калорични храни, богати на мазнини и въглехидрати. Стресът също така предотвратява изгарянето на мазнините и отделянето на хормона на растежа.

Годжи Бери е адаптоген,  който намалява нивата на стреса и понижава нивата на кортизола, които насърчават увеличаване на теглото.

Адаптогенът също помага  в  подпомагане на тялото  в намаляване на нивата на умора,  той увеличава издръжливостта, подобряване използването на кислород, за повишаване на тонуса, подобрява здравето на сърцето и кръвообращението.

Щитовидната жлеза, хипофизата, тимуса и надбъбречните жлези са  подкрепени от богатите на хранителни вещества плодове  Годжи Бери. Мускулите също се регенерират. Полизахариди намаляват мускулни болки. Годжи Бери предпазват черния дроб  като премахват токсините.

Богатите  на хранителни вещества Годжи Бери  плодове могат да бъдат неразделна част от програма за отслабване.

Как да  включите плодовете Годжи Бери  в диетата? Диетично меню с Годжи бери

Най-добрите ползи от плодовете Годжи Бери са, когато се храним с целия плод.

Въпреки това, следващата най-добрата алтернатива е да се яде сушени плодове Годжи Бери, чай Годжи Бери или сок.Целите плодове Годжи Бери ни предлагат всички хранителни вещества. Соковете и чайовете не могат да ни предоставят фибри и протеини,  както и витамини, фитохимикали и минерали.

Има Годжи  Бери добавки и екстракти, които се продават на много високи цени.

Повечето диетолози ни съветват да бъдем много внимателни за тези продукти, освен ако не знаем произхода им. Те често не осигуряват ползите, за  които се твърдят, че притежават. Използването на пресни Годжи  Бери продукти е най-добрият начин да получите оптимални ползи за здравето от това червено зрънце.

Освен под формата на сок и пресни плодове, Годжи Бери плодовете могат да бъдат добавени към нашето мюсли, можем да ги смесим с други плодови сокове, миксове, орехи барове, пълноценни плодови барове, тестени изделия, салати и супи.

Комбинирането на  Годжи Бери плодове с други богати на хранителни вещества плодове ще ни даде максимални ползи за здравето.

Резюме за Годжи Бери. Ползи и недостатъци

Основният недостатък на използването на Годжи бери за отслабване е високата цена. Най-добрият сорт е Himalayan Годжи Бери, който е трудно да се закупи. Много производители твърдят, че техните продукти са Himalayan  Годжи Бери.Освен ако те не са оригинални плодове, не можем твърдим, че помагат в отслабването.

Годжи Бери не може да помогне на всеки да отслабне.

Вярно е, че Годжи Бери имат отлична комбинация от витамини и минерали, които насърчават загуба на тегло. Ниският гликемичен индекс предотвратява желанието за храна, а съдържанието на фибри ни държи  сити за по-дълги периоди. Но всеки човек има индивидуална реаакция към даден продукт при отслабването. Но в изследваните случаи Годжи Бери е дало добър резултат при голям брой хора с наднормено тегло

 

Следователно, горски плодове Годжи могат да бъдат използвани като част от една ефективна програма за отслабване, те помагат да  поддържаме един здравословен начин на живот. Но трябва да са добре съхранявани и с доказан сорт Годжи Бери.

 

 

Диети и отслабване, доказали ефективността си

 

1

ОТСЛАБВАНЕ С КАЛАНЕТИКА

2

КАК СЕ ОТСЛАБВА С ГОДЖИ БЕРИ

3

ДИЕТА С ИЗВАРА СВАЛЯ ЗА ДЕН 2 КГ

4

ДИЕТА ЗА 1 СЕДМИЦА СВАЛЯ 3 КГ ТРАЙНО

5

СВЕТКАВИЧНО ОТСЛАБВАНЕ С 3 КГ ЗА 5 ДНИ. ТРАЕН РЕЗУЛТАТ

6

ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ НА 8 КГ

7

ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ ТРАЙНО НА 10 КГ. РЕЗУЛТАТЪТ СЕ ЗАПАЗВА 2-3 ГОДИНИ

8

ДИЕТА СВАЛЯ ДО 30 КГ ЗА 6 МЕСЕЦА

9

КАК ДА СВАЛИМ 15 КГ СЪС СПЕЦИАЛЕН КОКТЕЙЛ

10

ДИЕТА СВАЛЯ 4 КГ БЕЗ ЧУВСТВОТО НА ГЛАД

11

ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ В МЕНЮТО И СТЕ ПО-СЛАБИ С 5 КГ САМО ЗА СЕДМИЦА

12

КАК ДА ОПРЕДЕЛИМ КОИ ХРАНИ ДА ХАПВАМЕ, ИЗПОЛЗВАЙКИ ТЕХНИЯ ЦВЯТ

13

КАК СЕ ПРАВИ ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

14

КАК ДА СВАЛЯ 7 КГ?

15

ДИЕТА БЕЗ ГЛАДУВАНЕ СВАЛЯ 10 КГ ЗА МЕСЕЦ

16

МЛЕЧНО -ЗЕЛЕНЧУКОВА ДИЕТА СВАЛЯ 5-9 КГ ЗА 5 СЕДМИЦИ

17

ЕФИКАСНА ДИЕТА СВАЛЯ 8 КГ ЗА 14 ДНИ

18

ДИЕТА С ГРЕЙПФРУТ МОЖЕ ДА СТОПИ ДО 5 КГ ЗА 10 ДНИ

19

ПРИ МАСИВНИ ОТОЦИ - ОРИЗОВО КОМПОТЕНА ДИЕТА

20

СТРОГ ВАРИАНТ НА ЛУННАТА ДИЕТА

21

КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

22

24-ЧАСОВА ЛУННА ДИЕТА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО С ПИЕНЕ НА ЧАЙ,СОКОВЕ,ФРЕШ И ВОДА С МЕД

23

МЕЖДИННИ ЗАКУСКИ

24

ДИЕТА ЗА 7 ДНИ СВАЛЯ 6 КГ

25

ДИЕТА ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА АПЕТИТА СВАЛЯ 6 КГ

26

ДИЕТА ПРИ ЯЗВЕНА БОЛЕСТ В ПЕРИОД НА СТИХВАНЕ И ХРОНИЧЕН ГАСТРИТ

27

ДОМАТЕН СОК ИЗЧИСТВА ОРГАНИЗМА И СВАЛЯ 6 КГ

28

ДИЕТА ЗА ЖЕНИ, КОИТО КЪРМЯТ

29

ДИЕТИ ЗА СВАЛЯНЕ НА КРЪВНО НАЙ-СИГУРНИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

30

ИЗВАРАТА НАЙ-ПРЕПОРЪЧВАНИЯ ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ПРЕЗ 2015

31

ДИЕТАТА НА ОРНИШ

32

КАК ДА ОТСЛАБНЕМ БЕЗ НАПРЕЖЕНИЕ?

33

ЛУННА ДИЕТА 2015

34

8 ЧАШИ ВОДА НА ДЕН, 5 СМ ПО-МАЛКА ТАЛИЯ В КРАЯ НА МЕСЕЦА

35

КОГА НАСТЪПВА НАПЪЛНЯВАНЕТО?

36

ЗАСИЩАЩА ДИЕТА СВАЛЯ 10 КГ

37

ДИЕТА СЪС ЗЕЛЕВА СУПА СВАЛЯ СВЕТКАВИЧНО 5-8 КГ

38

ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ НА 7-12 КГ

39

ДИЕТА " ИСКАМ ТЪНКА ТАЛИЯ"

40

ДИЕТА ЗА СТЕГНАТО СЕДАЛИЩЕ

41

ДИЕТА С ЛЕНЕНО СЕМЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ НА КОРЕМА

42

СВЕТКАВИЧНО СВАЛЯНЕ НА 7 КИЛОГРАМА

43

БЪРЗИ ДИЕТИ - ПОЛЗИ И ВРЕДИ

44

КАК ДА СПРЕМ ДА ПУШИМ БЕЗ ДА НАПЪЛНЯВАМЕ?

45

ДИЕТА НА Д-Р ЕМИЛОВА: ГЛАД И СЕКС

46

ЗАЩО ПЪЛНЕЕМ,ВСЕ ПАК?

47

ЗАЩО БЪРЗОТО ОТСЛАБВАНЕ Е ВРЕДНО?

48

ДИЕТА С ЕЛДА

49

ДИЕТА С ПЛОДОВЕ СВАЛЯ 6 КГ

50

ОТСЛАБВАНЕ С 5 КГ ЗА 3 ДНИ

51

ЛУНЕН КАЛЕНДАР 2012

52

КАНЕЛА И ДЖИНДЖИФИЛ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

53

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ЙО-ЙО ЕФЕКТА?

54

ЕФЕКТ НА ЛУННАТА ДИЕТА

55

МЛЯКО И КАНЕЛА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

56

ОТСЛАБВАНЕ БЕЗ ДИЕТИ

57

КАК ДА ОТСЛАБНЕМ С КЛЕНОВ СИРОП?

58

ДИЕТАТА НА Д-Р ЖАН-МИШЕЛ КОЕН

59

ИГЛОТЕРАПИЯ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

60

КАК ДА СЕ ВТАЛИМ?

61

ДИЕТА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА СВАЛЯ 5 КГ

62

EЛДА

63

90 ДНЕВНА ДИЕТА - 2016 ГОДИНА

64

ДИЕТАТА НА ЕНДЖИ КАСАБИЕ

65

ДИЕТАТА НА АЗИС

66

РЕЦЕПТА ОТ ДИЕТАТА НА ЕНДЖИ КАСАБИЕ

67

ДИЕТА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ

68

ДИЕТА С ЧЕРЕШИ

69

ДИЕТИ С ЯЙЦА

70

ЖОКЕЙСКА ДИЕТА

71

ДИЕТА С РИБА, БАНАНИ И МЛЯКО

72

ЛУННА РАЗТОВАРВАЩА ДИЕТА ЗА 12 ДНИ

73

ДИЕТА ЗА СЕДЕМ ДНИ

74

ДИЕТА ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА МЕТАБОЛИЗМА

75

ДИЕТА ПРИ ПЪЛНОЛУНИЕ

76

МИРИЗМАТА НА ГРЕЙПФРУТ ПОМАГА ДА ОТСЛАБНЕТЕ

77

ЛУННА ДИЕТА 2012

78

ДИЕТА, ПРЕДПАЗВАЩА ОТ НАПЪЛНЯВАНЕ

79

ЯБЪЛКОВИЯТ ОЦЕТ ЩЕ ВИ НАПРАВИ СЛАБИ

80

ДИЕТА СЛЕД ПРАЗНИЦИ

81

ПОПУЛЯРНИ ДИЕТИ

82

ДИЕТА ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБИЧАТ ДА СИ ПОХАПВАТ

83

КАК ДА ЗАПАЗИМ ИДЕАЛНОТО ТЕГЛО?

84

ЕЛДА В ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

85

ДИЕТА ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ

86

СЕЗОННА ДИЕТА

87

ЕКСПРЕСНА ДИЕТА ЗА ШЕСТ ДНИ

88

ИСКАТЕ ЛИ ДА ОТСЛАБНЕТЕ?

89

ДИЕТА ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ

90

КОФЕИН

91

ДИЕТА С ГРЕЧКА

92

ДИЕТА ЗА ДОБРО ЛИБИДО

93

БЪРЗА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С ВОДА

94

ДИЕТА ЗА 4 ДНИ СВАЛЯ 4 КГ

95

ВОДА С МЕНТА СВАЛЯ 3 КГ ЗА 4 ДНИ

96

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С КИСЕЛО МЛЯКО

97

СВЕТКАВИЧНА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С ВОДА

98

ДИЕТА С ЕЛДА

99

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С МЕД И КАНЕЛА

100

ЗАСИЛВАНЕ НА ОТСЛАБВАНЕТО

101

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ "ЯПОНСКО ЧУДО"

102

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С ЯЙЦА

103

ДИЕТА ЗА ЕСЕНТА

104

МОРКОВЕНА ДИЕТА

105

ДИЕТА ЗА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

106

ПО-МАЛКО СЪН, ПОВЕЧЕ КИЛОГРАМИ

107

ДИЕТА БЕЗ ГЛАДУВАНЕ

108

ЛЕЧЕНИЕ С ГРОЗДЕ ПРИ ЯЗВА

109

ЯЙЦАТА В ДИЕТИТЕ

110

МЕСОТО. МЕСОТО В ДИЕТИТЕ ПРИ КИСЕЛИНИ В СТОМАХА

111

ЛЕДЕНО КАФЕ ЗА ЛЯТНАТА ЖЕГА

112

КРЪВОИЗЛИВ ОТ ЯЗВА, ДИЕТА СЛЕД КРЪВОИЗЛИВ

113

ДИЕТАТА НА ПРИТКИН

114

ДИЕТА НА МОНАСИТЕ ОТ МАНАСТИРА ШАО ЛИН

115

РАЗТОВАРВАЩИ ДНИ

116

МОНОДИЕТА С ДИНЯ

117

ДИЕТА БЕЗ СКОРБЯЛА

118

БАНИ СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ДИЕТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

119

ДИЕТАТА НА Д-Р ПЕРИКОНЕ ИЗГЛАЖДА БРЪЧКИ

120

ЛЯТНА ДИЕТА

121

ДИЕТА ЗА ДЕВЕТ ДНИ

122

КИТАЙСКА ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ НА 15 КГ

123

ВЪГЛЕХИДРАТНИ БЛОКОВЕ ОТ ДИЕТА "ЗОНАТА"

124

ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ ОТ ДИЕТА "ЗОНАТА"

125

ДИЕТА "ЗОНАТА"

126

ДИЕТА С ХРЯН ПРИ СТЕНОКАРДИЯ

127

ДИЕТА С ГИМНАСТИКА

128

ДИЕТА ЗА ДОБЪР СЕКС

129

ДИЕТА ЗА ТЪНКА ТАЛИЯ

130

ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ НА 25 КИЛОГРАМА

131

РАЗТОВАВАЩА ДИЕТА С РИБА

132

ОВЕСЕНА ДИЕТА

133

КАК ДА ПОВЛИЯЕМ НА ХИПЕРТОНИЯТА?

134

КИНО ДИЕТА

135

ПРИМЕРНО МЕНЮ ЗА ДЕНЯ ПРИ ЯЗВА НА СТОМАХА

136

ДИЕТА С КРАСТАВИЦИ ПРИ БЪБРЕЧНОКАМЕННА БОЛЕСТ

137

КАРТОФЕНА ДИЕТА

138

РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ ПРИ СЪРДЕЧНО СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

139

НИСКОКАЛОРИЧНА ДИЕТА

140

ПЕТДНЕВНА ДИЕТА

141

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ЦЕЛУЛИТА?

142

ХОЛИВУДСКА ДИЕТА

143

ЕКСПРЕСНО ОТСЛАБВАНЕ С НСА

144

СЪВЕТИ ПРИ ХИПЕРТОНИЯ

145

ДИЕТА ПРИ ИСХЕМИЧНА БОЛЕСТ НА СЪРЦЕТО

146

ДИЕТА ЗА ПРОЛЕТТА

147

ФРЕНСКА ДИЕТА

 

Диети, от които се отслабва

 

 


 

Коментари  

 
0 #1 Mihaela 2016-09-19 06:05
Аз тука намерих повече информация: http://ГОДЖИБЕРИ.com/
 
 

Рекламни

loading...