Реклама


"Сълзи от Рая" - сюжет и актьорски състав на сериала

Оценете статията
(0 гласа)

 

"Сълзи от Рая", премиерният турски сериал засяга въпроси, свързани с отношението родител-дете

Отношенията между родители и деца играят важна роля в развитието на живота. Не винаги тези отношения се развиват по положителен начин. Но най-лошото е, когато родителите захвърлят децата си. Турските режисьори са подхванали тази тема в сериала „Сълзи от Рая“.

Сюжет на „Сълзи от Рая“

Главната героиня на сериала е момичето Дженнет, чието име на турски означава „небе“. След смъртта на мъжа си, майка й Арзу решава, че детето ще й пречи да се развива в бизнеса и изоставя момичето. Момичето попада в детски дом. От живота на детето се интересува само баба му.

Момичето от ранно детство се интересува да разбере кои са родителите й. Когато разбира , че е изоставена от майка си на Дженет и става много тежко. Постъпката на Арзу силно наранява детето и посява в душата й различни чувства. От една страна на момичето се иска да намери Арзу, защото тя й и най-близкия човек в живота, но от друга страна таи голяма болка в сърцето си.

Дженет иска да погледнете в очите на жената, която хладнокръвно изоставя детето си. Тя е напълно убедена, че така лесно не би могла да прости на майка си ужасната постъпка.

Момичето пораства и разцъфтява – става много красива, грациозна и женствена, но в същото време, скромна и спокойна.Завършва училище с отличие, постъпва в университет, който също завършва с отличие. Трудно е да повярва човек, че в такава красота и скромност се таи силно желание да отмъсти на своята родна майка за всички болки, преживяни в детството.

Но това не е единствения проблем, който измъчва девойката. Оказва се, че най-добрата приятелка на Дженет също се готви за предателство и прави какво ли не, за да съблазни любимия й. Обяснението на тази постъпка е просто – завист, защото двамата са безумно щастливи, никога не се карат и страстно се обичат.

Но момичето решава да обърне цялото си внимание към търсене на своята майка. Тя узнава, че Арзу е постигнала всичко, каквото е желала години наред. Тя се е превърнала в успешна бизнесдама и е много щастлива. Арзу е станала  уважавана в обществото жена и щастливо омъжена за богат бизнесмен съпруга. И в главата на Дженет идва мисълта за план, с който да отмъсти на майка си. Този план е известен само на баба й.

Дженет решава да се появи в живота на майка й по най-необичайния начин. Какво е замислила обидената девойка и ще успее ли баба й да я вразуми и ще я убеди ли да промени плана си?

Актьорски състав на сериала „Сълзи от Рая“

В снимките на „Сълзи от Рая“ са взели участие актьори, които са известни далеч зад границите на Турция.

Една от тези актьори е Алмила Ада, тя изпълнява главната женска роля – изоставената от майка  Дженет. Заради ролята в сериала момичето трябвало да отреже косите си и напълно да измени вида си – тя боядисва косата си в необичаен за нея цвят.


Алмила Ада в ролята на Дженет в „Сълзи от Рая“

Младата актриса започва своята кариера съвсем неотдавна, но вече можем да я наречем успешна.Много малко от нейните почитатели знаят, че момичето нямало да се появи на екрана, ако не било едно добро стечение на обстоятелствата.

Алмила е родена в Истанбул през 1994 година в творческо семейство.

Нейният баща е известен журналист, а майка й моделиер. Когато била на 2.5 години, момичето било записано в балетна школа и от тогава насетне през целия си живот девойката танцувала. След завършването на балетната школа, Алмила продължали образованието си в Истанбулската държавна консерватория, а след това в Университета за изобразително изкуство Мимар Синар. Момичето имало само една мечта, да стане професионална балерина.

Тя прекрасно разбирала, че за да осъществи мечтите си, не са достатъчно знанията, получени в турските университети и затова заминала за Англия, където продължила обучението си в балетното изкуство. В Англия тя успешно участвала в една театрална трупа, даже имала и европейско турне.

Обучението  траело до момента, в който Алмила не получила сериозна травма – скъсване на сухожилието. Тя била принудена да се върне в Турция, за да се лекува. От този момент започва и актьорската професия на Алмила.

По време на лечението Алмила разбрала за кастинг, които бил организиран в балетната школа. Кастингът бил за ролята на балерина във филма „Отмъстители“. Алмила решила да участва и спечелила кастинга. След това участие тя била заинтригувана от киното и започнала да взима уроци.

След известно време на Алмила се удало да вземе участие в сериала „Част от мен“ с неголяма роля. Но тази роля станала за нея знакова – Алмила покорила не само сърцата на хиляди зрители, но и привлякла вниманието на много режисьори. От този момент тя започнала да получава предложения за участие в различни проекти. Тя успяла да участва в доста изявени и успешни продукции „Обидени цветя“, „Той – легендата“.

Успоредно със снимките в киното Алмила Ада продължава да се занимава с балет и да се снима в реклами. Алмила Ада е рекламно лице на бранда Lancome.

Берк Атан – Селим в „Сълзи от Рая“

Берк Атан става известен, благодарение на ролята си в сериала „Слънчеви момичета“. В сериала „Сълзи от Рая“, Берк изпълнява ролята на Селим, който има романтични отношения с Алмила Ада – в ролята на Дженет.

Берк Атан е роден в неголемия турски град Измир през 1991 година. Той е единствено дете в семейството, но момчето не е скучаело, защото е живял в семейство с много роднини. От ранно детство Берк се увлича от футбол, имало даже период, през който се стремял да стане известен футболист. Бащата на Берк Атан силно го подкрепял в желанието му. Но във времето  стремежите започнали да се изменя. През 2012, той постига победа в конкурса „Най-добър модел на Турция“.

След завършване на училище в младежа, нито за момент не е възниквало съмнение с какво ще се занимава и той решава да започне обучение в актьорско майсторство.

В началото на своята кариера в киното, младият човек получава само епизодични роли, но това не го е отчаяло. Берк разбира, че не му достига опит, за да получи по-голяма роля.

Не обръщайки внимание на това, че вече има успех, Берк Атан не спира да се обучава. По неговите думи, ще приеме себе си като успял актьор едва като прекара в киното не по-малко от 13 години и тогава ще каже за себе си, че е добър професионалист.

Берк Атан печели популярност с малки роли, но и с централни роли като Селим в „Сълзи от Рая“ и „Дръж се мое сърце“.

Почитателите му трябва да са сигурни, че Берк Атан няма да спира дотук.

В сериала „Сълзи от Рая“ взимат участие и други известни актьори като Гюлер Октер и Есра Ронабар.

Сериалът „Сълзи от Рая“ е римейк на известна корейска теленовела. Но както и всички турски сериали, така и „Сълзи от Рая“ е доста наситен със събития и много емоции.

Зрителите ще бъдат увлечени още от първата серия и напрежението ще остане до края на теленовелата. В сериала ще има романтични и трагични сцени.

По време на излъчването на сериала, зрителите ще могат да си поплачат над болката на Дженет и да се порадват на успеха и над прошката, която младото момиче прави на майка си в сериала „Сълзи от Рая“.


 

Последна промяна на Вторник, 14 Май 2019г. 16:55ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...