Реклама


МЕЗОКОНЦИТЕ ВРЪЩАТ ОВАЛА НА ЛИЦЕТО
(0 votes, average 0 out of 5)
Красота - Процедури

Мезо конци

 

 

Мезоконците са револючионна терапия за повдигане контурите на лицето

Клеопатра е първата жена, която използва златни  конци за намаляване на бръчките по лицето. Златото е все още в употреба за тази цел, заедно с други материали.

Мезоконците дават същите резултати, както и  лифтинга, но  в доста случаи дори по-добре  за запазване на естествения вид на лицето. Желанието да се постигне по неоперативен път  лифтинг на лицето винаги е съществувало, но основният проблем е използването на постоянни т.е. неразградими материали, които понякога могат да причинят усложнения. Мезоконците  са  начина  по безопасен  път да се постигне лифтинг на лицето  с помощта на нишки, които се разграждат напълно и не причиняват усложнения..

Процедурата е бърза и обикновено се извършва под местна упойка и не оставя видими следи от интервенция върху кожата, като по този начин се осигурява минимално време за възстановяване. Нишките обикновено се разтварят в рамките на шест до дванадесет месеца в зависимост от пациенти и ефектът на лифта може да продължи няколко години, когато около 2-3 процедури се извършват с  интервал един  месец.

Процедурата работи идеално за пациенти, които имат добра еластичност на кожата и нямат много излишната кожа. Най-подходящите кандидати са мъже и жени от тридесет  до петдесет години, които искат да изглеждат  добре и се нуждаят от  умерено подмладяване на лицето без лифтинг хирургия.

Мезотерапията с конци  превъзхождат другите разкрасителни операции с това, че са  :

- Без разрез

- С минимално време за възстановяване

- С непосредствен резултат

- С по-малко болка

- Без страничен ефект

Какво представляват мезоконците?

Мезоконците са метод, който използва специално проектирани и  разградими влакна за повдигане, подмладяване и стягане на кожата. Той се използва за скулптуриране на лице и тяло. Мезоконците  изграждат  мрежа на лицето, на която организмът ще създаде нов колаген. Мезоконецът е разположен в горната част на иглата. След поставянето на иглата нишките остават под кожата и иглата се изважда. Нишките се разграждат напълно в рамките на 6 месеца. Мезоконците имат най-силен ефект за провокиране на развитието на нов колаген и увеличават притока на кръв в тъканите, което допълнително повишава производството на нов колаген и подмладява кожата. Този метод е 100% натурален, защото мезоконците провокират собствените сили на организма, за да се създаде нов колаген и да се повдигне отпуснатата кожа.

Болезнено ли е лечението?

Лечението с  мезо конците е безболезнена и не осигурява дискомфорт, но някои области могат  да бъдат малко по-чувствителни. Анестетичен крем се използва като упойка, като тази, която  прилагат стоматолозите.

За какво се използват мезоконците?

Мезоконците са предназначени за повдигане, стягане на кожата, скулптуриране на лицето и намаляване на бръчките. Те се прилагат и за скулптуриране, и стягане на тялото: шията, деколтето, гърдите, корема, вътрешната страна на бедрото и коляното. Предимството на мезоконците е, че те осигуряват  естествен изглед на лицето и извайват контурите  му, като никой друг метод. Те са единственият способ, който  връща кожата на първоначалното й място, като я повдига  и лицето вече добива форма на първоначалния си изглед.  Конците са лесен  начин за намаляване на бръчките на челото, между веждите, в ъглите на устата на човек, около очите, назолабиални бръчки и на горната устна. Този метод е отлична алтернатива на хората, които се страхуват от лифтинга на лице и искат да го отложат. Също така той е подходящ за тези, които не искат Ботокс и пълнители. Лифтингът с мезоконци извайва  бузите и веждите, извайва и стягат и долната челюст. Те се използват и за намаляване на бръчките под  ушите. Много важен момент при мезоконците е, че те стягат лицето, но запазват мимиката му и то стои естествено, а не като маска. След лечението  качеството  на кожата и погледа се  подобрява.

За кого се препоръчва лечението?

За хората, които искат да  запазят  естествения си  вид, и не желаят да се подложиат  на лифтинг или лечение Botox. Лечението е идеално в случаите, когато лицето не е увиснало твърде много. Резултатите от  мезо лечението са сравними с лифтинг, но тук вече имаме естествен вид на кожата. След третиране на лицето мимиката се запазва, което е наистина важно за някои професии. Мезоконците са естествена алтернатива на пълнителите, защото те прибавят  на лицето обем чрез повдигане на кожата. Методът е подходящ и за двата пола, а препоръчителната възраст за прилагане на конците е  в зависимост от състоянието на кожата, но  35-65 години е диапазона най-подходящ за третиране, въпреки че съществуват отклонения. Този метод е подходящ за повдигане на вежди, корекция на дълбоки назолабиалните гънки и други, особено около очите и тези, причинени от тютюнопушенето. Мезоконците  ефективно намаляват бръчките в ъглите на устата, която  ви дава тъжен израз, и извайва долната челюст чрез затягане и намаляване на торбичките от двете страни на челюстта. Ако имате висяща гуша, те са идеално решение.

Има ли срок за възстановяване?

По принцип,  време за възстановяване не е необходимо и може да се върнете на работа на следващия ден или дори в същия ден.Лека пудра би свършила добра работа. Възможни са синини, но те се лекуват в рамките на няколко дни. Ако лечението се извършва с по-голям брой конци може да се получи незначителен оток, който ще изчезне още на следващия ден.

Има ли някакви възможни усложнения?

Възможни са синини, но обикновено те не се появяват. Други усложнения несъществуват, освен теоретична инфекция.

От какво са направени мезоконците?

Мезоконците са изработени от материал, който е бил използван в кардио-хирургията в продължение на 15 години. Материалът се нарича полидиоксанон. Важно е да се спомене, че материалът се разгражда изцяло в рамките на 3-6 месеца и не предизвиква алергични реакции. Фактът, че се използва за сърдечна операция, е достатъчно доказателство за неговата безопасност.

Кога се виждат резултатите?

Резултатите са видими веднага след лечението и крайния ефект може  да се наблюдава в протежение на около 3 месеца или повече, защото това е времето необходимо да се създаде нов колаген.

Колко време продължава ефектът от мезоконците?

В зависимост от състоянието на кожата и мястото на лечение,  производителят посочва средна продължителност на ефекта от  15-20 месеца, въпреки че са възможни отклонения.

Колко процедури са необходими?

Едно  третиране на  проблемната област е достатъчно. Ако искате резултатите да се появяват постепенно може постепенно да добавяте още мезоконци

Може ли мезоконците да се комбинират с други лечения?

След 3-4 седмици, те могат да бъдат комбинирани с друго лечение по преценка на лекаря.

 

 

Коментари  

 
+1 #2 Десислава Петрова 2017-02-03 12:40
Цената зависи от вида на конеца, който се инжектира.
 
 
+1 #1 ГАЛИНА АТАНАСОВА 2017-02-02 12:46
Как се определя цената?
 
 

Рекламни

loading...