Реклама


Сряда, 17 Март 2010г. 17:10ч.

ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО. ПРИЕМЕТЕ ГО, ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ НЕГО

написана от Administrator
Оценете статията
(0 гласа)

 

 

Как да се отнасяме към паническото разстройство?

Помагаме много на нашата психика, ако успеем да приемете паниката такава, каквато е, с усещанията и мислите, които тя предизвиква в нас. Нуждаете се от това   признаете пред себе си. Признанието, че страдате от това заболяване и сте готови да  започнете да се справяте с него ще ви даде сила, на човек, които е поел своята отговорност. Вие се нуждаете да бъдете искрен със себе си, без това да предизвиква срам. Нуждаете се да споделяте не само със себе си, но и с вашите близки, за онова, което изживявате. Ако се криете и подтискате всичко това,  този  факт, само ще ви изолира от останалите. Говорейки с другите, вие може да изхвърлите част от усещането си за другост,  което изпитвате, поради паническите кризи.

Дълбоко в сърцето си, осъзнавате, че няма да умрете или да полудеете, докато изживявате поредната криза. Когато това осъзнаване може да осъществитe  по средата на поредната атака, ще успеете да прекратите по нататъшното й ескалиране.

Как ще промени развитието си паническото разстройство, в момента , в които го допуснем?

Веднъж приели, че паническите кризи са нещо, което няма да ви убие, ще дадете начало на разгадаването на корените на останалите симптоми и причини, които стартират състоянието.

Паническите атаки не ви унищожават, затова опитайте да не изпадате в ужас, когато  те започнат. Не се депресирайте, когато не успявате да ги овладеете.  Атаката утихва и идва време, когато  ще си дадете отговор,  какво я е предизвикало.

Позволете си да се страхувате от паническото разстройство, а не да чистите тази мисъл от главата си

Следващите думи може да ви се сторят не съвсем в ред, но  се опитайте  да ги анализирате.

Започнете да приемате факта, че страха е нещо нормално, както и паническите кризи.Мислете по следния начин, днес имах криза, но следващата ще бъде  много по-слаба от настоящата

Като се връщате в предишните си кризи, ужасяващите  симптоми  са присъствали и тогава, нали, но въпреки всичко сте оцелели?

Например, когато кризата започне, поемете дълбоко въздух, и бавно издишвайте, така  симптоми ще намалеят.

Друг успешен трик е, ако вземете книжно чувалче и започнете да дишате и издишвате в него, кризата също намалява.

Когато не допускате мисълта за паническо разстройство, то форимра нови симптоми

Когато приемете паниката като факт, вие ще допускате и възможността тя да се явява. Приели тази реалност, вие ще знаете, какво се случва с вас, а оттук и страхът ще отслабва.

Вече ще знаете, че тя не убиват - единствено създава  сериозен дискомфорт за известен период от време. Вие ще снижите силата на усещането, наречено "страх от страха", защото започвате да го контролирате полека-лека, дори само като го разконспирирате, разбирайки, какво представлява той. И така постепенно той ще отстъпва завзетите  територии, и  няма да  има с какво да ви изненадва вече, тъй като ще е изчерпал триковете си.

 

Последна промяна на Събота, 10 Април 2010г. 16:43ч.
Administrator

Administrator

Е-мейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...