Реклама


ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПИКОЧНИЯ МЕХУР
(3 votes, average 5.00 out of 5)
Здраве - Отделителна система

 

 

 

Причини за възпаление на пикочния мехур

Главна причина за възпалението е някаква  и н ф е к ц и я, проникнала в мехура от легенчето или още по­-често през пикочния канал. Простудата на пикочния мехур предразполага към развитие на инфекции.

Често цистит възниква при въвеждане в пикочния мехур на недостатъчно стерилни катетри. Понякога циститът се предизвиква от г о н о р е я. Инфекцията при гонорея прониква в пикочния мехур от заразения пикочен канал.

Възпалението на лигавицата на пикочния мехур или цистит може да възникне вследствие дразненето и от камъни в мехура и разяждащи химични вещества.

Симптоми при възпален пикочен мехур

Наблюдава се  висока температура и обща слабост. В областта на пикочния мехур има болка, често пъти много силна, излъчваща се в пикочния канал. Освен болката характерни са честите позиви за уриниране. Те са много болезнени, количеството урина, отделяна на един път, е съвсем незначително; понякога  се отделя само няколко капки урина. От намиращата се в нея гнои урината е мътна, понякога с червеникав оттенък вследствие голямото количество червени  кръвни телца. Често в урината има слуз и парцали поради наличието в нея на излющен епител от пикочния мехур. При престояването урината бързо става алкална с рязка амонячна миризма.

 


 


 
 

Рекламни

loading...