Реклама


НЕЛЕГАЛЕН ЦЕХ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЦИГАРИ Е РАЗБИТ ПРИ ОПЕРАЦИЯ "ФАБРИКАТА"

Оценете статията
(0 гласа)

 

 

При специализирана полицейска операция „Фабриката” е разбит нелегален цех за производство на цигари,  съобщава за Агенция „Фокус”, цитирайки Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. Тази сутрин в село Патриарх Евтимово, Община Садово, в хале в къща са задържани 11 души, в процес на производство на нелегални цигари. Тази нощ те са произвели 12 мастербокса цигари от известната българска марка "Виктори". В халето е намерена инсталирана машина за необходимата експлоатационна дейност за производство на цигари. Задържаните са нощната смяна, работила на машината. Освен готовите 12 мастербокса цигари, са намерени и цигари, които са в насипно състояние, насипен тютюн и други остатъци от производствения процес, каза министър Цветанов. Общото количество е над 120 000 къса цигари. Специализираната полицейска операция е на ОД МВР Пловдив и ГДБОП.Групата е наблюдавана в продължение на два – три месеца. Снощи работниците са били събрани в микробус, и са били закарани в съответното място. Били са наблюдавани цяла нощ, за да може сутринта, когато излизат от халето, да бъдат задържани с произведеното количество цигари и с машината, каза министър Цветанов.
„Това е една изключително добра операция за защитата на търговските марки и неутрализиране на нелегалното производство и разпространение на нелегални цигари, предимно за вътрешния пазар”, каза министър Цветанов . Групата се е готвела да произвежда големи количества цигари. 
Процесуално-следствените действия продължават и в момента. През деня те ще продължат и на други места в пловдивска област, каза министър Цветанов.

Последна промяна на Понеделник, 31 Януари 2011г. 07:55ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...