Реклама


УВОЛНЕНИЯ В МВР СЛЕД СЛУЧАЯ В МИРОВЯНЕ

Оценете статията
(0 гласа)
Ще има  уволнения след акцията в село Мировяне.
Ще поискам някои оставки. Това заяви пред бтв премиерът Бойко Борисов по повод акцията на столичната полиция в събота в село Мировяне, при която бе малтретирано семейство.
Премиерът изрази мнение, коментира БЛИЦ, че всички, които са ръководили операцията трябва да напуснат работа. Защото в България се разбира само от уволнения, бе категоричен Бойко Борисов.

Според него е абсолютно недопустимо 20 въоръжени полицаи да арестуват мъж и жена, които са цивилни и не са оказали никаква съпротива. "Не можеш да отиваш при жена и мъж, които видимо не могат да окажат съпротива с 20-25 души с маски, да ги свалят на земята и да действат по този начин.  Аз не оправдавам това семейство, тепърва ще се докаже дали е виновно или не. Полицаите обаче нито е нужно да правят този цирк пред хората, нито е нужно да им слагат белезници", обясни Бойко Борисов.

Той изрази мнение, че подобни инциденти омаловажат многото добри и положителни неща, които МВР прави в защита на правата и собствеността на българските граждани.

Тази сутрин Бойко Борисов ще разговоря по случая с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В събота 20 въоръжени полицаи от столичната дирекция са участвали в операция, при която са открити пет кутии цигари без бандерол. При акцията униформените арестуваха семейство Малина и Петър Начкови, а по-късно влязоха в дома им в село Мировяне, търсейки незаконни акцизни стоки. Резултатът е незначителен - пет кутии цигари без бандерол.

Часове след ареста двамата задържани си извадиха медицински свидетелства, според които срещу тях е упражнено насилие. В документа на Начков например пише, че той има кръвонасядания по главата и коленете. Вчера шефът на II РПУ обясни, че не е имало насилие. Начков и съпругата му са арестувани в близост до главния вход на базара "Илиянци".

По думите на Кръстев униформените са получили сигнал, че семейството разпространява незаконни цигари и са започнали да ги следят. Проследили ги до "Илиянци", защото на излизане от къщата прозорците на колата, в която двамата пътували, били заскрежени и полицаите не могли да видят кой точно е вътре. Кръстев посочи, че при ареста униформените ясно и високо са се легитимирали, но Начков е отказал да излезе от автомобила и затова го извадили насила. По думите на полицейския шеф, това е единственото насилие срещу задържания. Арестуваното семейство обаче разказа съвсем друго. "Арестуваха ни, докато мъжът ми паркираше колата, за да си платим сметките за телефоните. Отвориха вратите, извлякоха ни от колата. Бяха с качулки, маски и автомати", обясни Малина Начкова.

След като били задържани, полицаите ги откарали обратно в къщата им, където започнали претърсване. Според Начкова на въпроса й какво става, униформените отвръщали: "Трай, ма." Арестуваното семейство заяви, че една от дъщерите им - Габриела, е била държана на студа по бельо, като преди това униформените разбили вратата им, въпреки че те предложили да я отключат. Според Кръстев обаче това не е вярно. Той обясни, че е разбита врата, водеща към мазето на къщата, за която нямало ключ, а входната е отворена от момичето, което малко по-късно си е взело якето. "Много често се случва да имаме сигнал и той да не се потвърди", коментира той развитието на операцията.

 

 

 

Login to post comments
 

Рекламни

loading...