Реклама


В ХОД Е ОПЕРАЦИЯ "КИЛЪРИТЕ"

Оценете статията
(0 гласа)

 

Специализирана полицейска операция „Килърите” започна тази сутрин. Задържани са около 20 души и са проверени над 30 адреса при операция „Килърите”. Полицейските действия са насочени към предотвратяване на дейността на организирана група, занимаваща се с тежка престъпност.
Тази сутрин стартира специализирана полицейска операция „Килърите”, която има за цел предотвратяване на дейността на организирана престъпна група, която се занимава с тежка престъпност, съобщава  Агенция “Фокус”, позовавайки се на министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. До момента са задържани около 20 души. Задържаните са участници в организирана престъпна група, занимаваща се с тежка престъпност от всички нива, т.е. поръчители, посредници и изпълнители.
Към момента са проверени над 30 адреса. Арести и претърсвания са извършени в столичния квартал Гоце Делчев, в Червен бряг, Созопол, Китен, Варна и Самоков.
На един от адресите е отказано съдействие на органите на реда. Предприети са необходимите мерки вследствие на което е открит автомат „Калашников”.
Операцията се провежда съвместно от МВР, ДАНС, ГДБОП, „Криминална полиция”, Областните дирекции на полицията в София, София-град, Плевен, Варна и Бургас. Операцията се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура.
Във Варна продължава полицейската операция „Килърите”. Полицейските действия са насочени към предотвратяване на дейността на организирана група, занимаваща се с тежка престъпност. Обиски и претърсвания за събиране на доказателства се извършват в няколко района на Варна, съобщи за радио „Фокус” – Варна директорът на Областна дирекция на МВР – Варна комисар Димитър Димитров. Има задържани. Оперативно следствените действия продължават.
В столичния квартал „Гоце Делчев” са задържани двама души в рамките на специализираната полицейска операция „Килърите”. Задържаните са известни на полицията. Когато приключи първият етап на операцията по отношение на задържанията и обиските, тогава ще има повече информация за задържаните, уточни Йорданов.
Задачата на столичната полиция е била за обиск и претърсване на осем адреса. Има иззети вещи, които имат отношение към случая, по който се провежда операцията, каза комисарят.
Продължават процесуално-следствените действия.

 

 

 

Login to post comments
 

Рекламни

loading...