Реклама


МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПОДАДЕ ОСТАВКА

Оценете статията
(1 vote)

Министърът на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова подаде оставка, предаде Агенция „Фокус”. На финала на днешната пресконференция в Министерски съвет, в която участва и министърът, от преслужбата на правителството инфарктно обявиха, че оставката й е подадена преди 15 минути и е приета от министър-председателя.
Въпросът за оставката на проф. Борисова бе сред питанията на пресконференцията и се оказа от последните към нея. Въпросът беше след ситуацията с вота на недоверие и искането на Синята коалиция за оставката й, в ГЕРБ как гледат на бъдещето на поста на министъра.
Не знам, не съм питала, но моята оставка както на всеки министър, винаги е в джоба му. Тъй като нямам джоб, тя е в папката ми, отговори тя.
На финала Борисова бе попитана, дали на вчерашното заседание премиерът Бойко Борисов й е поискал оставката на Изпълнителна комисия, в контекста и на присъствието на председателя на парламента Цецка Цачева в МС.
Не е ставало дума за това, отговори тя.
За бюджета за здраве за 2011 г. Борисова каза: Наистина и на нас не ни стигат парите, казала съм го, заявили сме го в писмен вид.
Борисова бе попитана и кой ще поеме отговорност за това, че концепцията за здравна реформа влезе за разглеждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Аз ще поема. Не знам кой не е свършил работа, но отговорността е моя, каза тя.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...