Реклама


ЗИМЕН ВИРУС НИ АТАКУВА ПРЕЗ ЕСЕНТА
(0 votes, average 0 out of 5)
Здраве - Вирусни заболявания

 

 

 

Класически зимен вирус мъчи българите между 25 и 60 г. преди истинското застудяване, което започва от днес. Увеличиха се пациентите с дразнене в гърлото, секрет от носа, кашлица и температура над 37,5 градуса, съобщи д-р Бисер Георгиев от 11-а поликлиника в София. И други лични лекари сигнализират, че пациенти ги търсят за съвет. Обикновено неразположението отшумявало за 3-4 дни без антибиотик.

Лятното време свърши, по-хладно ще е от неделя, съобщи вчера синоптикът от TV-MET Симеон Матев. Нахлуването на студен въздух от Атлантическия океан ще се усети още днес в западните райони, където температурите ще паднат до 15-17 градуса. В същото време в Източна България живакът ще достигне 26-27 градуса.

В неделя ще вали в цялата страна, ще се излеят 10-20 литра на квадратен метър. На места по северните склонове на планините и в югоизточните части на страната ще паднат 40-50 литра на квадратен метър. Максималните температури ще са с 15 градуса по-ниски от петък и ще достигнат едва 10-15 градуса, а в Софийско, Самоковско, Пернишко и Трънско максималните стойности на термометъра няма да надхвърлят 10 градуса.

В планините зимата идва. На височина 1000 метра дъждът ще се обърне на сняг. На още по-високо дори ще натрупа снежна покривка от около 20 сантиметра, допълни метеорологът.

Дъждове се очакват в южните и източните райони в понеделник. В Северна и Западна България преваляванията ще спират и облаците следобед ще се разкъсват. Температурите сутринта ще са между 5 и 10 градуса, а следобед - между 10 и 15 градуса.

Във вторник ще има условия за образуване на слани в котловините на Западна България, където сутринта ще е близо до 0 градуса. По-слънчево, макар и ветровито, ще е в сряда. Живакът ще се покачи до 15-20 градуса.

 

 

 

 

24chasa.bg

 
 

Рекламни

loading...