Реклама


САЙТОВЕТЕ ЗА ГРУПОВО ПАЗАРУВАНЕ ТРУПАТ МИЛИОНИ ПЕЧАЛБИ, ТЪРГОВЦИТЕ ПРЕЦАКАНИ
(0 votes, average 0 out of 5)
Истински - Свят

 

Кой е на печалба от груповото пазаруване?

Груповото пазаруване е добър бизнес единствено за собствениците на големите сайтове. Според изчисления на "Уикенд" някои от тях печелят около 150-200 ООО лева чисто на месец. Няма лошо, стига да не е на гърба на търговците. Именно те са големите прецакани в цялата схема. Сред големите сайтове, които регистрират чудовищно високи печалби, са "Колектива" и "Грабо".

Как всъщност процедира бизнесът с ваучерите?

Сайтът, който публикува офертата, автоматично при­бира 50% от цената. А фирмата, предлагаща стоката или услугата, взима останалите 50%. Това е изключи­телно несправедливо, защото излиза, че така фирмата реално взима по-малко от 25% от себестойността на продукта си. Докато интернет сайтът, без да дава нищо насреща, си взима сигурните хилядарки. Така собствениците на интернет мрежите богатеят, докато стотици собственици на хотели, салони и ресторанти се чудят как да си избият парите.

Огромните отстъпки при груповото пазаруване

"Отстъпка от 50% е ненормална и невиждана ни­къде по света. Чудя се защо има луди хора, които да я дават на сайта. В Европа интернет мрежата прибира не повече от 25%, а в САЩ в момента сай­товете получават между 10 и 12%. Това са нормал­ните нива - на практика те не влагат нищо, а само печелят. Трябва незабавно собствениците на обекти да преразгледат условията си и да не се съгласяват да дават повече от 25% от печалбата си на сайта", коментират експерти в бранша.

 

 

Източник: в."Уикенд"

 
 

Рекламни

loading...