Реклама


ИСТОРИЯ НА ДИЕТАТА НА ПИЕР ДЮКАН
(4 votes, average 4.00 out of 5)
Здравословно хранене - Диета на Дюкан

 

 

 

Как се роди Диетата на Дюкан?

Всичко започна, когато като млад лекар практикувах обща медицина в един квартал около Монпарнас. Един от пациентите ми страдаше от затлъстяване. Веднъж той дойде в кабинета ми и поиска да му помогна да отслабне. Отначало му казах, че не съм специалист диетолог. Но той ми отвърна, че познава мнозина от въпросните специалисти и че е изпробвал всички съществуващи методи, без нито веднъж да е успял да задържи постигнатото тегло.

- От юношеството си насам съм отслабнал поне с триста килограма и съм напълнял пак с толкова! - каза ми той обезсърчено.

И добави:

- Ще изпълнявам всичко, което ми препоръчате, ще правя всичко, което ми кажете. Само не ме лишавайте от месото, много обичам месо.

Отговорих му:

- Добре, в продължение на пет дни яжте само месо, колкото искате месо.

Така започна приключението.

Следващата седмица пациентът ми отново дойде в кабинета ми, ухилен до уши. Беше отслабнал с 5 кила!

Така че решихме да продължим експеримента. Препоръчах му все пак да пие много вода и да си направи кръвна проба, тъй като се безпокоях за холестерола му. Седмица по-късно беше свалил още 2 кила и кръвната му картина беше съвършена.

Тогава започнах да изучавам по-задълбочено ролята на протеините в отслабването. След 20 дни диета пациентът ми изгуби близо 10 кила от теглото си, но започна да се уморява от любимото си ястие. 3атова добавихме към менюто малко зеленчуци, млечни продукти, яйца и риба.

Моите принципи в Диетата Дюкан

Продължавах да не налагам никакви ограничения върху количеството консумирана храна и той оценяваше тази свобода, като в същото време се подчиняваше на категоричната ми препоръка - само белтъчини и малко зеленчуци.

Оттогава, както ще видите от следващите страници, методът ми се усъвършенства благодарение на реакциите на пациентите ми и аз успях да съставя някои прости и практични рецепти, но основата остана същата: само с животински  белтъчини може да се отслабне бързо, трайно и без ограни­чения в количеството.

С появата на интернет съчетах моя опит с опита на пациентите ми ...Потребителите, които посещават моя сайт, също споделят с мен опита си, добавят към моите хитрости своите хитрости, към моите рецепти своите рецепти - не толкова професионални, но по-творчески. С жените, които взимат думата по форумите, работим заедно в името на една и съща цел:

Ако, както моят първи пациент, изпълнявате стриктно препоръките ми, няма как да не отслабнете, при това бър­зо. Не ви е необходима сложна екипировка, трябва ви само едно кантарче. Не е нужно да изчислявате калориите, нито да мерите храната, нито да се консултирате със сложни таблици.

Преминаването през различните етапи е много лесно, тъй като ще ви се наложи да запаметите не повече от 2-3 прави­ла. Иначе - яжте колкото ви душа иска!

Д-Р ПИЕР ДЮКАН

 

 

Коментари  

 
0 #6 petya 2013-08-22 16:31
Здравейте, моля някой да ми отговори....искам да направя диетата на Дюкан, но в момента имам проблеми с менопаузата и се страхувам, че няма да отслабвам.Как точно да вземам тези растителни хормони от соя,как се казват точно и къде да ги намеря и ако вземам от тях остава ли в менюто ми едната лъжица овесени трици..ако някой е запознат или го е правил вече нека ми обясни в по големи подробности.....мнооооого ви благодаря!!!!!
 
 
0 #5 Лидка 2013-02-05 16:19
Мария, успех ти желая, ако има нещо неясно питай!
 
 
+1 #4 mariq68 2013-02-05 15:53
:-) tuk sam da probvam dietata
 
 
0 #3 Lilka 2011-09-07 20:20
Поздравления, Милена за успеха!Браво за свалените кг!
 
 
+1 #2 milena todorova 2011-09-01 10:23
4ustvam se straxotnooooooo ooooo :P
 
 
+3 #1 milena todorova 2011-09-01 10:22
zdraveite na vsi4ki ot 2 meseca sam na dietata i otslabnax s 21 kg pojelavam vi takiva uspexi na vsi4ki
 
 

Рекламни

loading...