Реклама


РАЗШИРЯВАНЕ И СПАДАНЕ НА СТОМАХА
(0 votes, average 0 out of 5)
Здраве - Храносмилатена система

 

Причини за разширяване и спадане на стомаха

Причина за разширяването на стомаха е отслабването на тонуса на мускулната стена, вследствие общо изтощаване на организма, вродена слабост на фасцията, преяждане и употреба на голямо количество течности. Често причина за разширяване на стомаха е стесняването на привратника с цикатрициална тъкан или раков тумор.

Симптоми при разширяване и спадане на стомаха

При разширяване на стомаха се отбелязват в повечето случаи същите признаци, както и при хроничен гастрит, тъй като последният обикновено придружава разширението на стомаха.

Вследствие .отслабване на стомашната мускулатура двигателната функция е понижена и затова в разширения стомах остатъци от храната могат да се задържат по няколко дни; при това храната се разлага и загнива. Устата на болните издава лоша миризма, появява се миризлива оригване, периодично повръщане на големи маси с рязка миризма.

При разширение на стомаха обикновено се наблюдава неговото спадане. Спадането на стомаха, както и на други коремни органи, се явява също и в резултат на обща слабост на организма, отслабване на коремните стени и на връзките, поддържащи стомаха. Спадане на стомаха се среща често у жени, които много са раждали и имат отпуснат корем. Повдигането на тежести и тежък физически труд при посочените условия способстват за спадането на стомаха. Болни със спаднал стомах усещат тежест, а понякога и болки в корема.

При значително спаднал корем храната може да се задържи, което води впоследствие към неговото разширяване, съпроводено от всички споменати по-горе симптоми.

Лечение  на спаднал стомах

Лечението и грижите са същите, както и при хроничен гастрит на стомаха. За да не се разтягат стените на стомаха,. болните трябва да ядат по-често, но на малки порции. На болните се забранява тежък физически труд и  се предписва бандаж.

 

Коментари  

 
-1 #1 Атила - Севлиево 2012-06-08 06:12
Бих искал да попитам? имам разширен стомах, и симптомите описани в публикацията съответстват при мен, специално с миризливото оригване, честно казано никак не ми е приятно това оригване.
Та въпросът ми е. Ако си поръчам кожен фитнес колан, и го пристягам около стомахът си, със редовната храна по 6/7 пъти на ден, възможно ли е да се свие стомаха без лечение.
Бих искал ако можете да ми отговорите на въпроса, за да знам все пак какво да предприемам.
Харесвам си килограмите 130 кг. но стомахът си не го харесвам никак, и може да се каже че ми загрозява фигурата.
Ако е възможно да ми отговорите на оставеният от мен емейл адрес, за да знам все пак какво да правя със стомахът си.
 
 

Рекламни

loading...