Реклама


АЛКОХОЛ И ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

 

Когато лекарствата не помагат някои посягат към алкохола

Често пъти паниката не може да бъде заглушена с медикаменти. Това още повече засилва отчаянието и усещането за безизходица при хората, изпитващи страх. Някои разбират, че могат да засилят действието на лекарствата, пиейки алкохол. Известни са случай, когато преди да тръгнат на работа, страдащи от паническо разстройство, изпиват огромни количества алкохол, за да потиснат агорафобия. Така те елиминират пристъпите на паника и без да усетят се пристрастяват към алкохола и развиват алкохолна болест.

Кога говорим, че е налице алкохолна болест?

За пристрастяването към алкохола можем да говорим, когато са налице поне 3 от следните признаци:

  • Необходимост от постоянно увеличаване на алкохола.
  • Симптоми за оттегляне и изолация.
  • Приемане на по-големи количества алкохол от определеното и на повече време от предвиденото.
  • Присъствие на постоянно желание за намаляване на количествата алкохол и на невъзможност за изпълнение на намерението.
  • Постоянна борба с алкохола, но като резултат, той винаги побеждава.
  • Количествата се увеличават ден след ден, въпреки че зависимият много добре знае, какви са физическите и психическите последствия за него.

Алкохолната болест може да бъде по-страшна и от паническото разстройство

От паническото разстройство, което се е явявало като ограничител на човешките възможности, сега страдащият попада в лапите на едно друго ограничение, което може, за разлика от страха, да го довърши, както психически, така и физически. Той е бягал от страха, но е попаднал в прегръдката на алкохола. Но алкохолът не само не само че няма да го спаси, но ще го е направи и още по- слаб.

Когато почувствате, че нещо неудържимо ви влече към алкохола, обърнете се към лекар, на когото вярвате, за да не си  докарате още една беля и освен паническото разстройство, да не стане необходимо да се лекувате и от пристрастяване към алкохола.

 

 

 

 

 
 

Рекламни

loading...