Реклама


ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО, СОЦИАЛНАТА ФОБИЯ И ПРЕЖДЕВРЕМЕННАТА ЕЯКУЛАЦИЯ
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 


 

 

Сексуалните затруднения при мъжете могат да бъдат породени от лекарства срещу тревожни разстройства

Сигурно сте чували или пък самите вие сте изпитвали сексуални затруднения в резултат на медикаменти, взимани за лечение на тревожните разстройства.

 

Преждевременната еякулация може да бъде и вследствие  на фобия

Но знаете ли, че самите тревожни разстройства, в частност паническото разстройство и социалната фобия, предизвикват сексуални дисфункции?Това сочи изследването на учени от университет в Рио де Жанейро.

Изследване сочи, че социалната фобия придизвиква преждевременна еякулация

Изследователите от университета в Рио де Жанейро са открили, че хора с паническо разстройство и социална фобия, имат изразени промени в поведението си или пък имат сексуални разстройства много повече от останалите.

Изследването представя интересни изводи. В него са взели участие 30 пациенти със социална фобия и 30 пациенти с паническо разстройство.

47 процента от пациентите със социална фобия изпитват преждевременна еякулация, докато само 21 процента от изпитващите паническо разстройство мъже, имат същия проблем. Повечето мъже с паническо разстройство развиват този проблем, защото по време на сексуалния контакт получават паническа атака. При страдащите от социална фобия, ниското самочувствие и преценка водят до преждевременна еякулация.

Изследователите са стигнали до извода, че социалната фобия нанася много по-голяма вреда върху мъжествеността, отколкото паническото разстройство. Първият сексуален контакт на мъжете със социална фобия по правило е с проститутка, и техния избор в живота, е да останат сами, отколкото да имат семейство. При мъжете с паническо разстройство обикновено първият сексуален партньор е с тяхната приятелка.

Нежеланието за секс може да бъде мотивирано от различна психологическа причина

Нежеланието за секс при двата типа разстройство е предизвикано от две различни причини. При социалната фобия, както вече казахме, то се

движи от ниското самочувствие и себеопределение като недостатъчно качествена личност. Това поведение кара мъжете да странят от секса, изпитвайки страх да не се изложат.

При мъжете с паническо разстройство нещата стоят по друг начин. При тях сексуалната функция е на добро ниво, но страхът от възможна паническа атака ги възпира. Мъжете с паническо разстройство обикновено имат добро сексуално самочувствие и потентност.

Тук сексуалната неохота вероятно е част от агорафобичния набор.

Само 5 от 28 доброволци с паническо разстройство са споделили, че им се е случило да изпитат паническа атака по време на секс, докато при мъжете със социална фобия това е обичайно явление. Постоянната повишена тревожност, почти в 90 процента от случаите води до преждевременна еякулация и отказ от сексуални контакти и създаване на реални връзки.

Пристрастяването към интерент запознанствата резултат от страх от излагане

Тази  тревожност от настоящето, мъжете със социлна фобия  компенсират с безкрайните виртуални интернет запознанства. Така те реализират своята мъжественост, без да натоварват психиката си с постоянната тревожност, която изпитват в реалната връзка.

Накрая специалистите заключават, че преждевременната еякулация може да има и своите физически причини. В изследването, обаче, тя е била разглеждана само като резултат на двете тревожни разстройства - паническо разстройство и социална фобия.


 

 
 

Рекламни

loading...