Реклама


ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО И НЕДОСТИГА НА ВНИМАНИЕ
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

 

 

 

 

Изпитвали ли сте затруднение да се концентрирате върху едно нещо и да не успявате, и от това да последва пристъп на страх?Искате да се посветите на нещо, но не можете, вниманието ви хвърчи в друга посока. Какъв кошмар, каква несправедливост към вашите генетични заложби, нещо ви пречи да се самоусъвършенстваща, нещо извън вас и същевременно в главата ви.

Сигурно са  ви казвали, че сте мързеливи и много бързо се отегчавате от това, което вършите. Сигурно са ви казали, че сте разсеяни и въобще не се стремите да се задълбочите върху това, което правите. Сигурно са ви казвали, че на вас трудно се разчита, защото бързо премествате вниманието си от един обект на друг.

Но знаете ли, че вие не сте разсеян нито пък мързелив, а страдате от  заболяване, което е известно като дефицит на внимание или хиперактивност.

Хора с недостиг на внимание изпитват голямо напрежение, когато им се налага да  седят дълго на едно място, вие сигурно сте ги виждали как се въртят на стола, как подскачат, или ръкомахат, тананикат си песничка или пък се оглеждат безцелно насам-натам.И създават впечатление, че не дават пет пари за това, което става до тях или с тях.

Много често точно тази слабост, че нещо не ти достига, за да задържиш вниманието си върху определен обект за дълго време, предизвиква силен страх. Голямото усилие за концентрация създава сериозно напрежение, и липсата на възможност за овладяване, стартират паническата атака. Точно безсилието и загубата на възможност за концентриране изтласква сериозен страх, защото се плашите, че не може да управлявате себе си. Тъкмо този страх от загубата на възможността да се концентрирате, може да предизвика паническа атака, които панически атаки впоследствие да преминат в паническо разстройство.

 

 

 

 

 

Коментари  

 
0 #1 mariicheto 2011-09-22 08:16
хора аз от притееснение ли ме хваща жълтеникаво разтройство :oops:
 
 

Рекламни

loading...