Реклама


ТЪРПЕНИЕТО И ПАНИЧЕСКОТО РАЗСТРОЙСТВО
(0 votes, average 0 out of 5)
Психично здраве - ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО

 

 

 

 

 

 

Търпението е добродетел, която  не съжителства с паническо разстройство

Доброто настроение и търпението  са  важен фактор,  който влияе върху страха. Положителната настройка ще спомага за по-бързото преодоляване на страданието. Ако около вас всички кършат ръце  и само се вайкат,  преценявайки ви като обречени завинаги, това усещане ще се предаде и на вас. Отрицателната енергия е много заразителна. Търсете положително мислещи хора, те ще ви помогнат да възприемете себе си в друга светлина. 

Толерантното отношение насърчава усилията за надмогване над страха.

Логично е, че когато човек се зарежда с обич, той да е устойчив на тежки въздействия. Затова, не се затваряйте в себе си, оправдавайки се със страха и паническото разстройство. Не забравяйте вашите деца и близки. Обичта кара всеки да се  чувства значим и да  не скъпи средства  в общуването си със света. Затова е извънредно погрешно да се възпитават децата сурово като не се пестят остри порицания  и силно изразен деспотизъм. Бъдете търпеливи с тях. Паниката, нека не е вашето извинение, за да не им показвате обич и разбиране. Не ги превръщайте в отдушник на вашето страдание, не ги превръщайте в боксова круша. Бъдете толерантни и търпеливи, както към болката си, така и към вашите деца.

Детето започва да губи реална представа за себе си и се възприема като погрешна вещ и впоследствие много трудно успява да се справя с изпитанията в живота, тъй като е активирало кода “грешен” и всички последващи амбиции му се изплъзват, защото са предназначени само за “правилните” хора. Ниското самочувствие го изхвърля извън живота. Именно при такива хора най-често се развиват тревожните разстройства. И чувство за малоценност. Много талантливи хора не успяват да разгърнат себе си, именно по тази причина, а посредствени, с много по-голямо самочувствие, успяват да се изкачат на високо в служебната стълбица. Не повтаряйте грешките на родителите ви в отношението към вашите деца.

Децата се страхуват от постоянно оплакващите се родители

Когато вкъщи детето слуша само оплаквания, то придобива представа, че родителите му са твърде слаби и незначителни, факт, който го травмира сериозно. Затова му обяснете, че вие временно изпитвате затруднения, но те не бива да го плашат, защото неговите майка и татко са силни и интелигентни хора и ще се грижат за него. Това е важно, за да не  започне детето да се страхува, че липсва  човек, които да го защитава в трудни моменти. Детето подсъзнателно си изгражда представа, че е необходимо и ценно за своята майка и своя татко, и расте с  усещането, че трябва да помага на своите родители, за да се измъкнат от това състояние и да станат по-силни.

Но не злоупотребявайте с това отношение на детето ви. Вниманието на детето към вас започва да ви  допада  и вие  решавате, че можете да се отнасяте с него по този начин цял живот  като все по-малко давате от себе си, а се настройвате повече да получавате…Паническото разстройство ни прави понякога егоисти.

Върнете се назад във вашето детство и си спомнете самите вие не сте ли попадали в подобна омагьосана среда, и сте се чувствали все по-изтощени и по-изтощени. Никой не е проявявал търпение към вашите нужди, никой не ви е разбирал, никой не ви е посвещавал свободното си време. Вие сте били сами, опитвайки се да се справите без чужда  помощ с емоционалните си изживявания.

Докато в един миг не сте се изчерпате напълно. Останали  съвсем сами в борбата си, а всички около вас само искат и когато вие вече не сте били в състояние да давате, психиката алармира с пристъпи на паника.

Егоизмът  заразява с отрицателна енергия

Нечии родителски егоизъм си е свършил работа. Затова бъдете търпеливи и внимателни, когато трябва да обясните на детето си поредната паническа криза. Бъдете откровени с него, но в никакъв случай не го превръщайте в жертва  на собственото си състояние, на паническото  разстройство.

Дори и за вас самите не е добре да търсите помощ от родителите ви, ако те са се отнасяли към вас, като към даденост, която им е длъжна да ги прави щастливи, защото ще се почувствате разочаровани. Те няма да ви разберат, нито ще ви подкрепят, по-скоро ще ви упрекват, че сте си докарали сами страданието си и сега ги ангажирате и тях с неща, за които не са виновни. В никакъв случай не се оставяйте в тази игра, защото вие ще загубите. Ще се почувствате още по-самотни, страдащи и неразбрани, а страхът ще избуява все повече и повече. Ще се почувствате объркани. Когато близките не ви помагат, кой ще го направи тогава?

Нека търпението се прояви преди депресията

Бъдете търпеливи, преди да се депресирате, има толкова много други решения, намерете си изповедник, група за взаимопомощ, психоаналитик, анонимна изповед в Интернет или на телефон на доверието.

Търпението ще ви даде възможност да се ориентирате точно в това, което се случва с вас. Търпението ще ви помогне да анализирате и да отсеете позитивните от отровните хора за вас. Търпението ще ви даде възможност да сравнявате отделните ситуации и поведения и да изберете най-печелившото държание за вас.

Защото търпението подрежда хаоса в света. Търпението ще ви помогне да се справите с паническото разстройство.

 

 

 

 

 
 

Рекламни

loading...