Реклама


ДЕПРЕСИЯТА НЕ СЕ ЛЕКУВА СЪС СЪН И ПОЧИВКА
(1 vote, average 4.00 out of 5)
Психично здраве - Състояния

 

 

 

 

Почивката не гарантира лечението на депресията

 Eдна ваканция  може да задълбочи депресията, вместо да я облекчат, и всеки, който проявява признаци на психологическото заболяване, трябва да помисли добре, преди да замине на почивка, съветва германски специалист, предаде ДПА, цитирана от "24 часа".

Депресията пътува със страдащите

“Депресията “пътува” със страдащите от нея и състоянието им се влошава, когато са далече от дома”, обяснява проф. Улрих Хегерл, президент на Германската фондация, подпомагаща депресирани хора.

Какви са симптомите на депресията?

Експертът отбелязва, че страдащите от депресия често се чувстват изтощени. Те обикновено искат да спят много с надеждата, че когато се събудят, ще се почувстват ободрени. Истината е, че сънят и ваканциите често имат обратен ефект и задълбочават състоянието.

Освен желание за сън симптоми на депресия са и чувството за безнадежност и усещането, че човек не може да се справи с обичайните си занимания. Страдащите от депресия се оплакват от шум в ушите, главоболие или болки в гърба. Състоянието се отключва най-вече след сериозни промени в живота като загуба на близък.

 

 

 
 

Рекламни

loading...