Реклама


Четвъртък, 08 Април 2010г. 14:20ч.

ТРЕНИРОВКИ ЗА СПРАВЯНЕ С ПАНИЧЕСКИТЕ АТАКИ

написана от Administrator
Оценете статията
(0 гласа)

 

Тренировки. Моментът на решение за започвана на тренировки за справяне с паническите атаки

Осъзнали сте, че трябва да се изправите очи в очи с местата, които ви плашат.

Започвате вашите всекидневни тренировки.Трябва ли да разглеждаме страха по време на тренировките като пречка? Много пъти сте се настройвали да посетите едно място, да речем, художествена зала. И преди да прекрачите прага на изложението, получавате паническа криза. Вие си казвате – “Да, аз никога вече няма да стана нормален човек, цял живот ще бъда в зависимостта на страха, колко нещастен човек съм аз, за мен няма спасение!...”

Тези мисли ви донасят отчаяние и вие изпитвате депресия. Голяма част от обучението ви трябва да бъде точно това, да приемате паническите кризи, не като окончателна присъда, а само като временна пречка.

Как да се справяте с пречките по време на тренировките?

Дайте кредит от време на вашия успех. Приемайте пречките не като фиаско, а като предизвикателство, което с всяка следваща пречка ще ви довежда все по-близко и по-близко до успеха. Запомнете този модел. Вашата психика сигнализира със страх в дадена среда, защото тя е нова за нея. Това ще продължи дотогава, докато не я опознае напълно.Когато разбере, че вие спокойно може да пазарувате в огромния супермаркет като разглеждате стоките повече от час без да получавате страхови атаки, а най-малкото неразположение не успява да ви извади от равновесие и вашата психика регистрира всичко това, тя вече няма да ви изпраща сигнали за страх на това място или в подобна ситуация. А за да получи вашата психика тази информация и да направи правилния извод, вие трябва да тренирате, за да я заредите с необходимите данни, които тя да обработи.

Administrator

Administrator

Е-мейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...