EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      | форум      |   речник на фобиите    |     речник на страховете
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Когато прилагате определена диета, добре е да я съчетавате с гимнастически комплекс.
Успешен е следния режим за физически натоварвания:
1. Сутрин - гимнастика при отворен прозорец в продължение на 10 минути; правят се упражнения с ръцете за раздвижване на раменния пояс и с краката за корема и тазовия пояс.
2. През деня - извършва се лек физически труд, който при възможност се увеличава по продължителност. При жените, занимаващи се с умствен труд, физическото натоварване през деня се осъществява чрез преминаване пеша на определени разстояния, като се почне от 5 км и се стигне до 10-12 км дневно. Тези разстояния могат да се извървяват на няколко пъти дневно: на път за работа и на връщане към дома, разходка след работно време, изкачване на стълби и др. За да има ефект, ходенето трябва да е бързо и съчетано с енергични движения. Продължителното стоене прав има обратен ефект.
3. Седмична екскурзия - провежда се в планински район със средна височина и умерен наклон (до 15 км).
4.Годишна почивка - в планински курорт с ежедневни екскурзии или в специални почивни станции, където под лекарски контрол се провеждат комплексни мероприятия за отслабване .
При пребиваване на море като резултатно средство за отслабване се препоръчва плуването под контрол на лекар.
Във физиотерапевтичните отделения на лечебните заведения се прилага лечебна физкултура за намаляване на теглото.
За пример може да служи следният комплекс за лечебна физкултура :

1. Упражнение за ръцете, раменете и гръдния кош. Изходно положение: основен стоеж, ръцете встрани. С ръцете се правят долни кръгове пред гърдите, след това се вдигат горе и се удрят назад при повдигане на пръстите. Прави се 10-12 пъти.
2. Упражнение за гръдните мускули. Изходно положение: основен стоеж, ръцете горе, погледът напред, гръдният кош изправен: двукратно навеждане от кръста напред със стремеж пръстите на ръцете да докоснат пръстите на краката. Изправяне и двукратен наклон назад с пружиниране. Прави се 8-10 пъти.
3. Упражнение за страничните мускули на тялото. Изходно положение: основен стоеж, ръцете встрани. Повдигане на ръцете и навеждане с трикратно пружиниране първо наляво, а после надясно. Връщане до изходното положение. Прави се 8-10 пъти.
4. Упражнение за коремните мускули. Изходно положение: седнал стоеж. Краката са събрани, обтегнати, ръцете - зад тялото; гръдният кош е изправен. Повдигане краката на 450 от земята, разтваряне и събиране на краката. Бавно поставяне краката до изходното положение. Прави се от 7 до 10 пъти.
5. Упражнение за мускулите на краката. Изходно положение: основен стоеж. Повдигане на пръстите, стъпване на цялото стъпало; вдигане на левия крак вляво, а ръцете встрани, десният крак стои на пръсти. Връщане до основния стоеж. Също се прави с десния крак. Прави се от 4 до 6 пъти.
6. Упражнение за общо въздействие на организма. Изходно положение: основен стоеж със събрани крака. Обикновени подскоци на пръсти, при което тялото е отпуснато. Прави се 10-12 пъти.
За лечение на затлъстяването се прилагат и някои хирургични операции. Неспазването обаче на съответния хранителен режим отново води до натрупване на мазнини.


Отслабване
Отслабване. Гимнастика за отслабване
Отслабване                                                                                                                            Форум